додому культура Більш пів сотні заходів пропонують тернополянам та гостям міста на період Різдвяних...

Більш пів сотні заходів пропонують тернополянам та гостям міста на період Різдвяних свят

670

Більш пів сотні заходів пропонують тернополянам та гостям міста на період Різдвяних свят. Масові святкування розпочнуть 4 січня освяченням різдвяної шопки на Театральному майдані. Традиційний парад вертепів, виставки в Українському домі "Перемога", театралізовані ранки для дітей і це далеко неповний перелік новорічно-різдвяних заходів. Вперше проведуть і фестиваль куті. 9 січня на головній площі міста господині з усієї області планують приготувати 1300 літрів куті. Відбудуться і конкурси – " Різдвяної шопки" та на "Краще оформлення фасаду будинку міста".

Від Нового року – до Водохреща тернополянам пропонують  більше як півсотні заходів. Розпочнуть опівдні 4 січня освяченням різдвяної шопки, того ж дня в Українському домі "Перемога" відкриють виставку, присвячену Різдву Христовому. 8 січня о 19 на залізничному вокзалі Тернополя відбудеться різдвяний концерт «Для тих, хто в дорозі».

– 9 числа на Театральному майдані вже анонсоване дійство Парад вертепів, де буде зварено найбільша кількість нашої куті і будуть представлені всі райони нашої області. 9 і 12 – "Для настрою" – так воно і називається – виступи нашого Оркестра Волі, на театральному майдані. Вони розпочинатимуть о 14 годині. Назвали "Для настрою", щоб тернополяни відчули дійсно той Різдвяний настрій, – розповідає начальник управління культури і мистецтв Тернопільської міськради Олександр Смик.

13 січня о 15 на головній площі міста відбудеться дійство "Різдвяна коляда", в його рамках виставка шопок, а також визначать переможців конкурсів «Різдвяне диво» та «Феєрія новорічного міста». 14 січня в ляльковому театрі відбудуться новорічно-Різдвяні святкування для дітей з багатодітних, малозабезпечених дітей. Театралізовані ранки для дітей «Ялинка  міського голови» проведуть 13 та 14 січня в палаці культури "Березіль".

– 14 числа в Українському домі я всіх хочу запросить на концерт музичних шукіл Тернополя – о 15 "Різдвяні візерунки", це спеціальна програма для тернополян і хотілося б, щоб ми всі підтримали тих діток у такому доброму починанні, – каже Олександр Смик.

19 січня о 15:00 –  концерт "Йордан в Лемківських традиціях» у палаці культури "Березіль". Того ж дня опівдні у парку Шевченка освятять воду. На цьому святкові заходи не закінчуються, 22 січня у "Березолі" відбудеться фестиваль вертепів «Різдво у серці».