додому суспільство В Тернополі вже втретє молодіжна організація “Файне місто”провела акцію до Дня Святого...

В Тернополі вже втретє молодіжна організація “Файне місто”провела акцію до Дня Святого Миколая

545

 

Наближається свято Миколая. У Тернополі запрацювали "Веселі майстерні з Миколаєм" – безкоштовні заняття для дітей із роповідями про Чудотворця. Заняття проводять: у Катедрі, у церкві св.Йосафата, у церкві св. Миколая літнього, у церкві св. Софії та церкві Успіння Пресвятої Богородиці. Організатори закликають приводити дітей. Окрім того тернополяни активно долучилися до благодійної акції до Дня Святого Миколая, яку вже втретє організовує громадська молодіжна організація "Файне місто". У суботу, 8 грудня, люди приносили різні речі для дітей-сиріт та дітей-інвалідів. Зібрані подарунки на свято Миколая, роздадуть вихованцям притулків. Учасники "Файного міста" проводять ще одну акцію "Подаруй посмішку":  Охочі тернополяни можуть фоторгафуватись із волонтером, переодягненим у святого Миколая, за символічні гроші.

На прихід Святого Миколая особливо чекають сироти та діти позбавлені батьківського піклування. Аби вони отримали подарунки від Святого Миколая молодіжна організація "Файне місто" організувала благодійну акцію. Небайдужі тернополяни могли приносити на Театральний майдан у Тернополі речі. Охочих допомогти, кажуть організатори акції, було чимало.

Юлія Абрамчук, член молодіжної організації "Файне місто": "Приносять дуже багато речей. В нас тут вже один бусик поїхав, це тільки годину ми тут стоїмо. І приїхав наступний, люди приходять приносять як дитячі речі, так і великими кульками дорослі речі, які ми потім віддамо в дім престарілих. Для дітей приносять і цукерки і мандарини. Також приєднуються до паралельної акції "Подаруй посмішку", фотографуються з Миколаєм і  кидають гроші. Тернополяни дуже підтримують нас і ми за це їм дуже вдячні".

Святий Миколай: "Якщо людина захоче, вона прийде і зробить добру справу. Дорогі тернополяни, приходьте сюди, долучайтеся до хорошої акції "Подаруй дитині посмішку" і за благодійну плату, яку ви зможете дати, отримаєте фотографію з Святим Миколаєм".

Наразі учасники молодіжної організації "Файне місто" збирають листи вихованців дитячих будинків до Святого Миколая. Діти традиційно найбільше просять солодощів. П'ятнадцятого та шістнадцятого грудня волонтери "Файного міста" відвідають сиріт, дітей позбавлених батьківського піклування, дітей з обмеженими фізичними можливостями, покажуть їм вистави та роздадуть подарунки. Долучитися до благодійної акції ще не пізно. У молодіжній організації "Файне місто" приймають речі не лише під час акції, а й у будь-який інший день. Сиротам та дітям позбавленим батьківського піклування необхідні не лише солодощі, а й одяг, засоби гігієни, канцтовари, одяг. За речами, можуть приїхати і додому до благодійників. Адресу та номери телефонів організації можна знайти на сайті "Файного міста".

Юлія Абрамчук, член молодіжної організації "Файне місто": ""Подаруй посмішку" –  ця акція буде тривати аж до вісімнадцятого числа. А речі ми вже не будемо збирати. Але ми роздаємо візитки і люди, які не змогли нам сьогодні принести речі. то ми будемо до них заїжджати. Зателефонуйте до нас, ми до Вас заїдемо обов'язково".