додому суспільство На Тернопільщину іде похолодання

На Тернопільщину іде похолодання

763

На Тернопільщину іде похолодання. За прогнозами синоптиків, сьогодні – останній день, коли температура сягла +10 градусів тепла, у наступні дні значно похолодає, а вночі та вранці очікують заморозків. Найтепліше 12 листопада було у 1963 році. Тоді на Тернопільщині був зафіксований температурний максимум – +17 градусів, найнижча ж температура спостерігалася у 1980 році році, коли за вікном було -18 градусів.

Від сьогодні на Тернопільщині похолодає. У гідрометеоцентрі прогнозують, що найближчими днями удень температура сягне 5-7 градусів тепла, а от вночі позначки термометрів опустяться до -2 градусів. Грудень стане продовженням осені і буде похмурим, з невеликими морозами, холодними вітрами і збільшенням опадів у другій половині місяця. Найбільш низьку температуру цієї зими очікують у лютому 2013 року – до 15 градусів морозу. Снігу варто чекати в середині січня. Після цього прийде довга зима, яка триватиме аж до квітня  наступного року.
 
Якщо вірити народному прогнозу погоди, то сьогодні пташине свято, яке зветься Зиновієм-синичником. Діди та прадіди за птахами передбачали погоду: якщо синиці масово з’являлись біля будинків – слід чекати великого холоду. За народними прогнозами 23 лютого чоловіків привітає заметіль, а восьмого березня випаде мокрий сніг.
 
TV-4