додому Новини Тернопільські активісти називають погодження “формули Штайнмаєра” капітуляцією України

Тернопільські активісти називають погодження “формули Штайнмаєра” капітуляцією України

1145

Українська делегація на переговорах у Мінську узгодила текст так званої “формули Штайнмаєра”. Про це повідомив Володимир Зеленський 1 жовтня під час брифінгу в Офісі президента.

Сьогодні Дарка Оліфер – речниця Леоніда Кучми, представника України в тристоронній контактній групі, оприлюднила у Facebook листа з поясненням, передає ВВС Україна. У листі Леоніда Кучми до спецпредставника ОБСЄ Мартіна Сайдіка йдеться, що Україна “приймає текст формули”, яка буде включена до закону “Про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей” і яку погодили 11 вересня дипломати України, Франції, Німеччини та Росії. Цитую: “Закон вступає у силу о 20:00 за місцевим часом у день голосування на позачергових місцевих виборах в окремих районах Донецької та Луганської областей, які призначені і проведені у відповідності до Конституції України і спеціального Закону України, який регулює позачергові місцеві вибори у вищезгаданих районах”, – наголошується у “формулі”.

Активісти по всій Україні від учорашнього вечора “на ногах”. Вони виходять із пікетами та називають погодження “формули Штайнмаєра” капітуляцією України. Сьогодні з цього приводу збирались і активні тернополяни. Вони засуджують дії влади, впевнені, що вони суперечать інтересам країни, і запевняють, що готові до рішучих дій і мобілізації сил.