додому Новини Цьогоріч Різдво виявилось найтеплішим з 1946 року

Цьогоріч Різдво виявилось найтеплішим з 1946 року

1064

Несувора зима продовжується. Цьогорічне Різдво виявилось найтеплішим за спостереженнями з 1946 року, кажуть синоптики. Цього тижня стовпчики термометра коливатимуться вночі від 2 до 10 градусів морозу, а вдень від 6 градусів тепла до 5 морозу. Найхолодніше буде 13-14 січня. Снігу найближчим часом не прогнозують.

Хмарно з проясненнями без істотних опадів. Вночі та вранці на дорогах ожеледиця, місцями туман, – такі погодні умови передбачаються у Тернопільській області до кінця цього тижня. Винятком можуть стати 11 та 14 січня. У ці дні місцями будуть невеликі опади, переважно у вигляді дощу, кажуть у Тернопільському обласному гідрометцентрі.

– Вночі ми чекаємо 0-5 морозу, вдень від 1 морозу до 4 градусів тепла. Дальше, 11 числа, Тернопільщина, можливо, відчує вплив атмосферного фронту із Заходу. Можливі невеличкі опади. Вони будуть переважно у вигляді дощу. Подекуди, може, пролетить мокрий сніжок, – розповідає завідувач сектору метеорологічних прогнозів Тернопільського обласного гідрометцентру Оксана Озимків.

11 та 12 січня температура повітря вночі становитиме від 3 градусів морозу до 2 градусів тепла. 11 січня вдень стовпчики термометра покажуть від 0 до 5 градусів тепла, наступного дня градація відбуватиметься від 1 до 6 градусів тепла.

– Дальше, вже ближче до вихідних, а точніче 13, 14 січня, Тернопільщина відчує вплив холодної Арктичної повітряної маси з Півночі. Опадів не передбачається, а от по температурах повітря, вони почнуть дещо знижуватися. Так на 13 число ми чекаємо вночі 2-7 градусів морозу. 14 на ніч 5-10 морозу, а денні становитимуть 0- -5.

Цікавий гідрометеорологічний факт зафіксували синоптики Тернопільщини. Кажуть, цього року Різдво виявилось найтеплішим з 1946 року.