Уже не вперше у нашому місті реалізовується проект “Поділись кутею з солдатом”. Протягом двох тижнів відбувався збір інгредієнтів для традиційної різдвяної страви – куті.
У місцевому офісі громадської організації “Самопоміч” без діла ніхто не сидить. Усі тут займаються своєю справою. Хтось насипає цукор, хтось лущить та розминає горіхи, фасує варене зерно пшениці. А все для того, аби українські бійців, що воюють на Сході, скушкували найважливішу страву Різдва.
– Ми вже кілька років реалізовуємо такий проект, який називається “Поділись кутею з солдатом”. Суть його дуже проста, ми звертаємося перед Різдвяними, новорічними святами до тернополян з проханням для того, аби вони приносили до нас сюди інгредієнти для куті, – розповідає керівник міського осередку ГО “Самопоміч” Андрій Грицишин.
Серед зібраних інгредієнтів все, що притаманно традиційній куті – горіхи, родзинки, мед, мак та пшениця. Дехто з тернополян навіть приніс свої домашні закрутки.
Загалом у спеціальні пакети фасують два види куті — з вареною пшеницею та сирою. Згодом туди додаватимуть ще інші інгредієнти.
– Ці більше такі варені пакети ми відвозимо ближче туди на, ближче до лінії фронту. Сухі пакети ми можемо відвезти, вже передавати новою поштою для солдат інших, в інші частини, які вже стоять там в тилу і так дальше, – каже депутат Тернопільської міської радиВіктор Генсерук.
Активісти кажуть, що такого одного пакета вистачить для п’ятнадцяти солдат. У такий спосіб активісти створюють нашим бійцям, тим хто не перебуває у своїх домівках – різдвяний дух.