28 листопада розпочався Різдвяний піст. Триває він до 7 січня і готує християн до зустрічі одного з найважливіших церковних свят – Різдва Христового. У цей період не можна вживання м’яса, вершкового масла, молока, сиру та яєць. Рибу можна вживати в суботні та недільні дні й на свята.
На перший погляд, може здатись, що постити складно, а у господинь ще більше болить голова від запитання: «Що ж приготувати?» Проте смачних пісних страв є набагато більше, ніж здається на перший погляд. Це – і салати, і супи, і каші, і десерти. Пропонуємо Вам легкий рецепт пісного салату.
ІНГРЕДІЄНТИ:
- консервована кукурудза – 1 банка
- червона квасоля консервована або ж варена – 1 банка
- червоний солодкий перець – 1 шт.
- помідори – 2 шт.
- сік лимону (можна замінити оцтом)
- перець чорний мелений
- оливкова або соняшникова олія
- цибуля – 1 шт.
- зелень – невеликий пучок.
Порізати всі інгредієнти кубиками або соломкою, додати квасолю та кукурудзу і заправити лимонним соком, перцем, сіллю – за смаком.
Смачного!