додому Новини Народні строї з приватних колекцій покажуть під час Днів моди у Тернополі

Народні строї з приватних колекцій покажуть під час Днів моди у Тернополі

794

vlcsnap-2015-05-12-13h52m30s228Народні строї з приватних колекцій, конкурс молодих дизайнерів з різних куточків України, показ відомих дизайнерів, майстер-класи, семінари, дизайнерський шоу-рум у фойє театру – це неповний перелік заходів, запланованих під час шостих Днів моди у Тернополі. Стартує модне дійство 14 травня в Українському домі “Перемога”. Організатори – Тернопільська міська рада та Галицький коледж імені В’ячеслава Чорновола. Генеральний партнер Днів моди у Тернополі – “Атріум”. Частину грошей перерахують на лікування бійця з Борщівського району.

Шості Дні моди у Тернополі стартують 14 травня в Українському домі “Перемога” конкурсом молодих дизайнерів “Альтернатива”. Приїдуть у Тернопіль з різних куточків України

– Буде і етностиль, і сучасні – різні покази. Буде показ проходити до трьох годин, бо дизайнерів буде немало. Молодих дизайнерів, бо це в більшості студенти, якщо навіть випускники, то до року часу. Будуть навіть представники зі Сходу, з Артемівська, з інших міст, – розповідає директор Галицького коледжу імені В. Чорновола Марія Бабюк.

Молоді дизайнери за вибрані роботи отримують нагороди. Ідею відзначення кращих колекцій запропонував меценат Тарас Демкура. Саме він буде преміювати модельєрів – початківців.

– Коли мені сказали – молодіжний показ, я кажу давайте зробимо номінації, давайте підтримаємо молодь. Щоб це було постійно формування індустрії для молоді, щоб було створення робочих місць, щоб молоді дизайнери, які навчаються в Галицькому коледжі, зразу знали, куди вони можуть прийти, де себе показати, побачити професіоналів, а з другої сторони – відкрити свій приватний бутік. Бо дійсно, підтримуй українське, купуй українське, пропагуй українське, – це наша спільна робота. Тому це дійсно буде щорічна така номінація і на наступний рік молодь буде знати, що знову зможе прийняти участь, можливо і в інших номінаціях, тобто це буде не разова акція, це буде постійно, – наголошує генеральний партнер Днів моди в Тернополі Тарас Демкура.

Основний показ Тернопільських Днів моди складатиметься з двох відділів. У першому присутні побачать етноколекції, у другому – модні тенденції сезону. Подорож у світ моди відбудеться від витоків до сьогодення. Значну увагу цього року приділили саме етноколекціям, кажуть організатори. Зокрема, унікальну добірку українських костюмів з усіх регіонів України представить відома майстриня і колекціонер Роксоляна Шимчук. Її показ гармонійно доповнять народні строї з приватних колекцій Тараса Демкури та Віри Матковської.

– Я щаслива, що потрапила в середовище небайдужих людей, людей, які готові своїм коштом, своїм часом. Можливо, за рахунок часу, який могли б приділити своїй сім’ї, роблять подібні заходи, допомагають іншим і все таки піднімають нашу культуру, – каже власниця етностудії м. Львів Роксоляна Шимчук.

У другому відділ модного шоу свої моделі одягу покажуть спеціальні гості: дизайнер Альона Сереброва представить свою останню колекцію, а одяг від модного дому “СAT ORANGE” продемонструє Влада Литовченко. Вперше в Тернополі підбірку одягу покаже дизайнер з Одеси Руслан Хвастов. Загалом тернополяни побачать нові колекції 12 дизайнерів зі Львова, Києва , Одеси. Цікавою буде й розважальна програма, запевняють організатори. Вперше запрошують й до дизайнерського шоуруму, як найпопулярнішої форми продажу прикрас і одягу. Частину грошей з Тернопільських Днів моди віддадуть на лікування бійця з Тернопільщини, який потребує операції і наразі перебуває в Києві.