додому благоустрій 10 нових світлофорів встановили у Тернополі з початку року

10 нових світлофорів встановили у Тернополі з початку року

535

10 нових світлофорів встановили у Тернополі з початку року. Ними замінили старі. Нові, запевняють в комунальному підприємстві «Тернопільміськсвітло», економніші і керуються дистанційно. Тому комунальники планують замінити ще 31 світлофор.

Центральним дорогам, вулицям з найбільш інтенсивним рухом транспорту та місцям найбільшої концентрації аварій – особлива увага. Тому нові світлофори вже працюють на вулиці Руській і проспекті Степана Бандери. Поки лише до перетину останньої зі Слівенською. На час ремонту вулиці Збаразької, Східним масивом курсує більше автомобілів, тому тут зробили перерву, натомість світлофори замінили на тій же Збаразькій.

– Ми поставили в цьому році 10 світлофорів, це вже 11-й світлофор… Ще лишилося 31 поставити, встановити по місту, – розповідає директор КП «Тернопільміськсвітло» Олег Ліхіцький.

Обладнання закупили давно, кажуть комунальники, зараз гроші потрібні на встановлення. З мільйона гривень, який їм виділили чиновники, поки профінансували не все. Проте роботу продовжать, бо нові автоматичні регулювальники руху – вигідні, каже керівник «Тернопільміськсвітло».

– Електроспоживання в 10 разів менше в нових від старих. А друге, ми маємо можливість бачити нові світлофори на екрані і переключати їх в моргаючий режим, міняти програму і бачити, в якому режимі цей світлофор працює, – говорить Олег Ліхіцький.

Після основних міських вулиць комунальники замінять світлофори на периферії.