додому суспільство Військову амуніцію передав військовим Кир Василій Семенюк

Військову амуніцію передав військовим Кир Василій Семенюк

474

50 тактичних жилетів та пояси до них на суму понад 60 тисяч гривень передав архиєпископ і митрополит Тернопільско-Зборівський кир Василій Семенюк військовим підрозділу Нацгвардії у Тернополі. Спорядження придбали на пожертви вірних греко-католицької церкви.

У греко-католицьких храмах Тернопільщини для військових зібрали майже чверть мільйона гривень, 200 тисяч уже витратили на тактичні жилети, акумуляторні батареї, харчі, перераховували також і гроші. Тернопільсько-Зборівська архиєпархія вже втретє надає цільову допомогу військовим. Цього разу передали військовослужбовцям Нацгвардії тактичні жилети та спеціальні кобури для зброї. До цього такого спорядження солдати не мали.

– Взагалі нам дуже багато чого потрібно, як всі знають армія не така вже й багато зараз, особливо в такій складний час, і тому для всіх нас це дуже приємно, дуже важливо і дуже потрібно. Це приміняється всюди, в спецзавданнях, половина нашого батальйону виконує спецзавдання, – розподає солдат батальйону Нацгвардії військової частини 3002  Олександр Гребенюк.

Яка саме амуніція потрібна солдатам, отці запитували в командирів батальйонів.

– В той кривавий четвер на Донеччині загинуло 16 людей, вони не мали бронежилетів, я не кажу, що всі, але деякі могли захиститись. Тому в нас є отець Віталій, він йде до командира і домовляється, що потрібно в першу чергу, найпотрібніше і ми то купуємо і стараємось дати, – говорить Архиєпископ і Митрополит Тернопільсько-Зборівський УГКЦ Кир Василій Семенюк.

Військовослужбовці потребують також справжніх бронежилетів 5 або 6 класу, сучасні каски і шоломи з елементами маскування. Сьогодні кожен повинен підтримувати захисників Батьківщини, каже Кир Василій Cеменюк. Архиєрей запевнив бійців: Церква багато молиться за них та старається матеріально допомогти українській армії.