додому суспільство Відновити роботу терапевтичного відділення Гримайлівської лікарні просять мешканці та медики

Відновити роботу терапевтичного відділення Гримайлівської лікарні просять мешканці та медики

557

Допоки тривають дискусії щодо розширення повноважень місцевих рад, громада Гримайлова намагається вирішити одну з проблем.
Відновити роботу терапевтичного відділення Гримайлівської лікарні просять місцеві мешканці та медики у теперішньої влади. Закрили відділення півтора року тому під час реформи медицини. Гримайлівська лікарня обслуговує 22 населених пункти. Хворих, яким можуть надати допомогу на місцевому рівні, швидка змушена везти до найближчої центральної районної лікарні, а це майже 60 кілометрів.

Терапевтичне відділення Гримайлівської лікарні, яка обслуговує 22 населених пункти, закрили в зв'язку з реформуванням медицини. Наразі тут діє лише денний стаціонар, люди можуть прийти і, до прикладу, до обіду прокапатися. Мешканців навколишніх сіл швидкою везуть до найблищої центральної районної лікарні, а це близько 60 кілометрів. Люди не бачать ніякої користі від реформи.

– Ми хворого не можемо в селі напризволяще лишити, ми його мусимо забрати, а якщо ми його мусимо забрати, то нам треба везти в районну лікарню. А тут було б близько. Той бензин, який можна було б дати на людей, що скоротили, то ми її вивозимо. А скоротили всього навсього чотири чоловіки. То я вважаю, що тут ніякої економії немає, – вважає старший фельдшер пункту швидкої допомоги Гримайлова Ганна Мілух.

– Стаціонар денний для Гримайлова добрий. Бо в Гримайлові покапали і вони можуть піти собі додому. А тим людям з сіл, що вони 24-20 кілометрів доїжджають, то що вони приїдуть і зразу мусять їхати назад додому, бо що тут – ні їсти не дадуть, не переночувати немає де. Бо тут ні поста немає, нікому немає за ними дивитися, – скаржиться сімейний лікар Гримайлівської дільничної лікарні Степан Чіп.

Місцеві мешканці та медики просять відновити роботу терапевтичного відділення Гримайлівської лікарні.

– Відкрити той стаціонар, щоб він функціонував, тим більше, що все для того є. Все збережене, ліжка збережені, кабінети всі, і рентген-кабінет, і лабораторія, і фізкабінет. Все для того, щоб функціонувала лікарня є, – каже Ганна Мілух.

Тим часом в Гримайлові очікують реформування органів місцевого самоврядування, зокрема розширення повноважень, аби місцеві громади самі могли вирішувати, які проблеми є першочерговими і як правильно розділити гроші.