додому Новини Що приготувати вдома під час довготривалих вимкнень світла: поради дієтологині

Що приготувати вдома під час довготривалих вимкнень світла: поради дієтологині

303

Харчуватися без електрики смачно та корисно. Під час тривалих відключень світла гостро постає питання, що приготувати вдома, особливо якщо немає газової плити. Дієтологиня та нутриціологиня Надія Гаврилюк запевняє, якщо електрика відсутня тимчасово, то поживними для перекусу будуть різноманітні сухофрукти, горішки, яблука, сливи, пастила, а також бобові консерви, кукурудза чи горох. Однак, якщо блекаути довготривалі, тоді варто подбати про повноцінний прийом їжі. Важливо, щоб ваш раціон при цьому містив всі необхідні макроелементи, зокрема білки, жири та вуглеводи. Наприклад, можна готувати різноманітні страви з круп.

У раціоні обов’язково має бути м’ясо чи риба, які можна замінити ще консервами. Однак, щоб не завдати шкоди організму, важливо правильно зберігати їжу, аби вона не зіпсувалася. Так, у холодильнику температура не повинна перевищувати 4 градуси тепла, а у морозильній камері — 4 градуси морозу. Якщо ж продукти довготривалий час зберігалися при більшій температурі — вживати їх не рекомендують. Надія Гаврилюк каже, аби продовжити термін зберігання їжі можна використовувати спеціальні контейнери для заморожування або термопакети. Також можна скористатися такими місцями, як підвіконня, балкон чи підвал, де температура залишатиметься нижчою навіть без електрики.