додому Новини Артем Коновал навчає тернополян керувати дронами та надавати медичну допомогу у зоні...

Артем Коновал навчає тернополян керувати дронами та надавати медичну допомогу у зоні бойових дій

76

Здобути теоретичні знання про дрони та освоїти їх на практиці. Артем Коновал – ветеран. З 2018 року виконував бойові завдання на різних напрямках. У квітні цьогоріч звільнений із служби. Однак свій досвід вирішив передати іншим. Саме тому із червня регулярно двічі на тиждень проводить заняття для усіх охочих. Віталій Калинович – один із учнів Артема. Хлопець розповідає, вже упродовж трьох місяців вчиться керувати безпілотниками, також відвідує заняття із тактичних тренувань та медицини.

“Цікава особливість друга Вікінга, що він дає можливість навчатися самому. От до прикладу, він мені дав додому діджей міні SE, це такий розвідувальний дрон і дав можливість навчитися самому. Не розповів усе по поличкам і тому я набив гулі на ньому, і набагато краще навчився літати сам, а ніж він би це зробив замість мене,” – розповідає Віталій Калинович, відвідує заняття упродовж 3-ох місяців. 

Артем Коновал показує, із чим на заняттях працюють учні. Спершу вони освоюють маленькі дрони, а вже на практичних уроках можуть керувати і більшими.

Ветеран має на меті навчити людей працювати на прифронтових територіях, щоб приносити користь та надавати медичну допомогу правильно і швидко. Бо як стверджує хлопець, війна – це не про смерть, а про виконання бойового завдання.