додому Новини Перший консультаційний офіс “Зроблено в Україні” відкрили у Тернопільському обласному центрі зайнятості

Перший консультаційний офіс “Зроблено в Україні” відкрили у Тернопільському обласному центрі зайнятості

66

Декілька консультацій і створення власної справи. Назар Великий мріє відкрити преміум-доставку суші у нашому місті. Хлопець розповідає, спершу працював у преміум закладах Львова, набрався досвіду та побачив роботу із середини. Згодом вирішив створити щось схоже у Тернополі та подати заявку на грант. Зізнається, створити бізнес пробував самотужки, але у процесі реалізації зрозумів, щоб потребує допомоги фахівців. Тому звернувся в офіс “Зроблено в Україні”.

“Грант поділяється на дві частини: описова і більше така математична з табличкою. Описову я пробував писати, в мене виходило, але коли дійшов до більш математичної зрозумів, що сам я вже не справлюся і звернувся до спеціалістів. Мені допомогли, відредагували мою описову частину, потім ми разом сіли написали табличку, тобто, всі враховували мої бажання,” – розповідає Назар Великий. 

Хлопець каже, отримав вже близько 4-ох консультацій, на яких склав бізнес-план, подав заявку на грант і планує вже скоро запустити свою справу. Почути думку фахівців вирішила і Алла Отенко. Жінка розповідає, займається оптикою, де надають медичні послуги із підбору окулярів та контактних лінз. Однак, зараз має на меті оновити діагностичне обладнання, без якого, запевняє, важко працювати.

Отримати допомогу у розвитку власної справи можуть учасники бойових дій та їхні родини у розмірі від 250-ти (двохсот п’ятдесяти) тисяч до одного мільйона гривень.