додому Новини У Заліщиках відбувся ветеранський фестиваль “IRON EGGS”

У Заліщиках відбувся ветеранський фестиваль “IRON EGGS”

63

У Заліщиках відбувся ветеранський фестиваль “IRON EGGS”. Захід включав змагання з різних видів спорту, як-от ходьба, стрільба з лука, петанк, а також майстер-класи для всіх охочих. Організатори переконані, що саме такі заходи допомагають ветеранам не лише фізично розвиватися, але й соціально адаптовуватися через взаємодію з громадськістю. 

“В цій спільній розмові ви знаєте, вони вже стають такими друзями і цивільна людина вже не бачить ветерана ну це реально друзі. таких заходів має бути, як найбільше чесно кажучи, тому це наша основна мета така, відновлення і як найбільше долучення людей і будемо це планувати по багатьох майданчиках в Україні і хочемо зробити міжнародні такі змагання,” – розповів Вадим Свириденко, Уповноважений Президента України з питань реабілітації учасників бойових дій.

“Ми можна так сказати таку традицію започаткували долучаємо дітей до такого майстеркласу з виготовлення браслетів, таких брелків-оберегів, це завжди так захоплюючи і це спосіб звичайним дітям долучитися до підтримки наших захисників,” – зазначила Тетяна Казак, лікарка-психологиня Заліщицького обласного госпіталю інвалідів війни та реабілітованих.

Директор медичного госпіталю – Анатолій Кноль розповідає, що у заході взяли участь орієнтовно 150 осіб.