додому Новини В селі Охримівці організували перший день поля “Агро Тернопіль”

В селі Охримівці організували перший день поля “Агро Тернопіль”

314

“Агро Тернопіль” – під також назвою в селі Охримівці провели перший день поля. Аграрії, представники влади, керівники сільськогосподарських підприємств та фермерських господарств обговорили найбільш актуальні теми, виклики та подальший розвиток галузі як на Тернопільщині, так і в Україні.

“Агропромисловий комплекс є базовим для забезпечення безпеки як і нашого регіону, так і в цілому держави. Ця сфера формує не лише робочі місця, ця сфера формує наші бюджети. Ця сфера за допомогою якісної продукції, яка виробляється в нашій області, презентує наш регіон, наших виробників і в цілому країну за кордоном,” – зазначає В’ячеслав Негода, голова Тернопільської ОВА. 

Уже третій рік поспіль в умовах повномасштабного вторгнення українські аграрії чи не кожного дня стикаються з новими викликами, які є на шляху в агропромисловій сфері, зазначає Андрій Кравченко.

“Фактично кожного року аграрії потребують близько пів мільйона земельна на обстеження і розмінування. Це шалені території. Аграрії зараз залучені до оборони нашої держави – і техніка, і людський потенціал. І фактично питання мобілізації, відсутності класичних аграрних програм, які діяли протягом останніх десяти років, це ті виклики, які щоденно стикають аграрії”, – каже заступник директора Департаменту аграрного розвитку Міністерства аграрної політики та продовольства України.

Також в межах “Агро Тернопіль” компанії з агросектору познайомили учасників заходу з найновішими технологіями, а саме нові моделі тракторів, комбайнів, сівалок та іншого обладнання, які покликані змінити обличчя сучасного сільського господарства.