додому Новини Американська пара відвідала Тернопіль в межах свого супермарафону

Американська пара відвідала Тернопіль в межах свого супермарафону

359

Іноземці біжать задля підтримки українців. Американська пара організувала супермарафон містами нашої країни під назвою (Ні…можу, заради України”. Тайлер та Ніккі Чай мають пробігти понад тисячу двісті кілометрів. Вони стартували від румунського кордону, а фінішна пряма їх очікує на лінії фронту у Запоріжжі. Подружжя бігунів свій шлях проклали через Тернопіль. 

“Останні кілька років ми почали зустрічати біженців з України, які приїжджали до Каліфорнії. Їхні історії нас дуже торкали. І вже цього року перед цією поїздкою ми завітали до України. Ми мали можливість відвідати різні міста, поспілкуватися з бійцями та волонтерами. Ми справді хотіли знайти шлях, яка допомогти вам. Так як ми не є медиками чи військовими. Ми просто атлети. Тому вирішили саме так підтримати,” – розповідає Нікі Чей. 

Бігуни мають п’ять марафонських дистанцій на тиждень. Загалом щодня вони долають приблизно 42 кілометри. До такого пробігу подружжя почало готуватися ще шість місяців тому.

Загалом Тайлер та Ніккі Чей мають пробігти понад тисячу двісті кілометрів до фінішної прямої – лінії фронту на Запоріжжі. Також в межах супермарафону люди можуть залишати свої донати, аби таким чином підтримати українців.