На Тернопільщині триває збір урожаю. Саме зараз у розпалі роботи збирання соняшника та картоплі. Цьогоріч врожайність коренеплоду значно вища, ніж у попередні роки, завдяки сприятливим погодним умовам. Проте збір бульби потребує найбільше часу, адже над усім працюють люди. Які етапи проходить картопля, перш ніж, потрапити до споживача.
На Тернопільщині продовжується збір урожаю. Попри те, що ранні культури зібрані, на полях області триває збирання соняшника та картоплі. Як розповідає голова фермерського господарства на Гусятинщині найбільше часу потрібно на збирання картоплі все це через погодні умови. Цьогоріч розповідає Ігор Коваль, урожаю набагато більше.
Робітники на полі відзначають, що цьогорічний врожай картоплі виявився справді щедрим. Вони пояснюють, що досягти таких результатів вдалося завдяки наполегливій праці та значним зусиллям, вкладеними у процес вирощування. Від ретельної підготовки ґрунту і якісного посівного матеріалу до постійного догляду за рослинами.
Після збирання з поля, картопля проходить кілька етапів обробки, перед тим як потрапити до споживачів. Першим із них є сортування: картоплю транспортують на спеціальні розподільні лінії. Цей процес включає в себе очищення коренеплоду від залишку ґрунту, а також перевірку на наявність дефектів.