додому Новини Почала випікати, щоб врятувати себе від стресу через війну, а тепер її...

Почала випікати, щоб врятувати себе від стресу через війну, а тепер її десерти підкорюють Instagram

862

Почала випікати, щоб врятувати себе від стресу через війну, а тепер її десерти підкорюють Instagram. Наша наступна історія про тернопільську кондитерку Мар’яну Бондарук. Чоловік – військовослужбовець і з початком великої війни став на захист країни. Тож аби хоч якось відволіктися від постійних переживань за коханого, вдома Мар’яна почала пекти французькі тістечка – макарони. За два роки процес приготування десерту став для тернополянки не лише терапією, але й улюбленою справою. 

  • У мене спочатку галерея в телефоні складалася з сина, а тепер все – кондитерські вироби, – розповідає Мар’яна Бондарук.

Уже близько двох років Мар’яна Бондарук перетворює свою домашню кухню на справжню французьку кондитерську. Тут вона створює солодощі макарон та ніжні торти. Проте дівчина зізнається, що аромати мигдалю, ванілі, горіху та карамелі витали у неї вдома не завжди. Адже раніше таких десертів не готувала. Все розпочалося після 24 лютого 2022 року, коли чоловік Мар’яни Володимир пішов добровольцем до лав ЗСУ, щоб захищати нашу країну від ворога.

  • Я розуміла, що це буде. Тому що він в мене був в АТО. І весь цей час до повномасштабної війни він мені кожен раз казав: “Мар’яна якщо почнеться повномасштабна війна, щоб ти була готова, що я піду захищати країну”.

Дівчина каже, тоді дні минали для неї “від дзвінка до дзвінка”. І аби хоч якось відволіктися від постійних тривог та хвилювань за чоловіка Мар’яна, вирішила готувати солодощі – макарони.

 

  • Я передивилася дуже багато відео в ютубі і знайшла себе саме в макарон. Торти – це також дуже красиво, але макарон – це моє моє. Це відволікало. Це забирало весь мій час і мені це подобалось. Тому що в мене на фоні не було абсолютно ніяких думок. Я пекла, мила кухню, пекла і мила кухню. І мені це подобалось.

Мар’яна зізнається, з часом звичайне захоплення стало улюбленою справою. Тому дівчина вирішила пройти курси, аби підвищити свою фаховість та розпочати власну справу. Сьогодні Мар’яна веде свою сторінку у інстаграм, де виставляє світлини десертів.

Сам процес приготування десерту – тривалий. Тільки випічка кришечок макарон займає близько трьох годин і це ще не все.

  • А це приблизно 12 годин, щоб настоялась сама начинка в холодильнику. Коли настоялась начинка ще плюс 12, а то і 24 години, щоб настоялись самі кришечки макарон з начинкою. Тобто на виготовлення такої коробочки приблизно доба, дві доби.

В улюбленій справі дівчину підтримують рідні, зокрема маленький син та чоловік.

Історія Мар’яни – приклад того, що навіть у найскладніші часи можна знайти те, що буде приносить радість задоволення. Вона продовжує пекти солодощі, створюючи нові смаки і декорації. Дівчина мріє про те, щоб її десерти незабаром з’явилися на вітринах тернопільських кав’ярень.