додому Новини Україну накрила аномальна спека: як мешканці Тернополя рятуються

Україну накрила аномальна спека: як мешканці Тернополя рятуються

495

Україну накрила аномальна спека. Холодний душ, відпочинок поблизу водойми або просто пересидіти вдома – у кожного різні методи порятунку від духоти. За останні дні стрілки термометрів досягають рекордних позначок, і варто пам’ятати, що спека може негативно впливати як на настрій людей, так і на їхнє здоров’я. 

Холодний душ, відпочинок поблизу водойми, чи просто посидіти вдома, – у кожного різні методи порятунку від спеки. За останні дні стрілки термометрів досягають рекордних позначок і варто пам’ятати, що спека може негативно впливати як і на настрій людей, так і на їхнє здоров’я. Тому тернополяни поділилися методами, якими вони рятуються від спеки.

Лікарі запевняють: від жирної, важкої їжі у спекотні дні краще відмовитися. Натомість збагатити меню – сезонними овочами, фруктами, зеленню та ягодами.

– Надавати перевагу овочевим чи фруктовим салатам, кисло-молочній продукції овочі та фрукти споживати до 500-600 грамів на день. Дотримуватися водного режиму, має бути дозування рідини, не 30, як зазвичай, мілілітрів на літр води, а більше, – каже лікарка-методистка відділу промоції здорового способу життя ДУ “Тернопільський ЦКПХ МОЗ” Ірина Гричук.

Також Ірина Гричук радить ретельніше підбирати одяг, в якому ви виходите на вулицю, уникати фізичних навантажень в обідню пору та частіше вмивати лице, руки та ноги прохолодною водою.

– Ще є такий лайфхак, це волога бандана, яку можна перев’язувати на шию, щоб забезпечити охолодження магістральних судин, а так само можна наприклад такі холодні компреси пов’язувати під колінами, тобто де є великі магістральні судини.

Також спека є особливо шкідливою для людей, які страждають на серцево-судинні недуги, цукровий діабет та інші хронічні захворювання. Цим людям зараз потрібно якнайменше виходити на вулицю. Необхідно мати з собою питну воду, на голову потрібно одягнути головний убір для захисту від прямих сонячних променів. Прислухайтеся до порад – допоможіть своєму організму пережити спекотні дні.