додому Новини У Тернополі відзначили Всесвітній день біженця

У Тернополі відзначили Всесвітній день біженця

960

«Куди я їду?», «Чи зможу ще колись повернутися додому?» – думки, з якими українці змушені покидати свої домівки та шукати безпечнішого місця. Так, 20 червня святкують Всесвітній день біженця. У Тернополі провели захід, на якому внутрішньо переміщені особи могли забути про щоденні події та зрозуміти, що наш край готовий їм допомагати і тут вони можуть почувати себе в безпеці. На центральній площі міста, українці із прифронтових територій відвідали різноманітні майстер-класи, познайомилися із новими організаціями та людьми. 

Майстер-класи для дітей та дорослих, виставки, смаколики та концерт – так в Тернополі святкують Всесвітній день біженця. На театральній площі провели захід «Моє минуле, теперішнє, майбутнє», який тривав чотири години. Відвідати захід, створити щось своїми руками та відволіктися від щоденних негативних думок та проблем могли всі внутрішньо переміщенні особи.

Одним із запрошених гостей був харківський художник Ілля Паньок, який все своє життя присвятив малюванню. Його творчий доробок налічує понад 500 картин. З початком повномасштабного вторгнення художник переїхав на Тернопільщину у селище Козова. Говорить, у перший рік війни пензлика до рук не брав, натомість доєднався до територіальної оборони. Та пізніше, саме на Тернопільщині він створив проєкт «Сім чудес України», які представив на цьому заході.

Такий захід у Тернополі організували вперше за 10 років. Під час нього внутрішньо переміщені особи, окрім нових знайомств та створення виробів своїми руками, прощалися із своїми минулими переживаннями: кожен приносив наплічник або дорожню сумку на середину площі із написом того, що їх турбувало, коли довелося покинути рідну домівку.