додому Новини Засідання конгресу місцевих та регіональних влад при Президентові України провели у Тернополі

Засідання конгресу місцевих та регіональних влад при Президентові України провели у Тернополі

531
Засідання конгресу місцевих та регіональних влад при Президентові України провели у Тернополі в залі Західноукраїнського національного університету. Під час зустрічі очільники громад Тернопільщини, а також керівники окремих територіальних підрозділів органів центральної виконавчої влади обговорили найактуальніші питання, що стосуються життєдіяльності нашого краю. Окрім цього чиновники мали нагоду поспілкуватись онлайн із представниками Кабінету Міністрів України а також Офісу президента. З актуальних питань: фінансова підтримка, формування безпечного простору у закладах освіти, а також – програма ментального здоров’я. Подробиці у сюжеті.
Аби облаштувати якісні та безпечні умови у малих школах Тернопільської області, потрібні додаткові субвенції з державного бюджету, каже голова Шумської громади Вадим Боярський.

“Ми розуміємо, що потрібна оптимізація, ми її проводимо, але разом з тим, ми розуміємо, що під час війни, коли нема дороги, коли нема автобусному сполучення, це важко, але це також важлива складова”.

Питань та пропозицій до влади в очільника Шумської громади чимало, тож пан Вадим вирішив відвідати у Тернополі засідання конгресу місцевих та регіональних влад при Президентові України. Очільники громад Тернопільщини, а також керівники окремих територіальних підрозділів органів центральної виконавчої влади зустрілись, аби обговорити найактуальніші питання, що стосуються життєдіяльності нашого краю.

Володимир Труш, голова Тернопільської ОВА, каже: “Будуть підніматись питання як економічного блоку, так і охорони здоров’я, а також питання внутрішньо переміщених осіб, ради внутрішньо переміщених осіб і загалом всі питання, які захочуть задати голови громад”.

Окрім цього, чиновники мали нагоду поспілкуватись онлайн із представниками Кабінету Міністрів України, а також Офісу президента.

Загалом наживо та в онлайн-форматі до засідання конгресу місцевих та регіональних влад при Президентові України в Тернопільській області долучилось понад 100 учасників.