додому Новини Сирники – улюблений десерт з дитинства

Сирники – улюблений десерт з дитинства

1486

Сирники – це дуже смачний десерт, джерело вітамінів та корисних мікроелементів. Вони вважаються здоровою їжею як для дітей, так і для дорослих. До речі, готувати їх не дуже складно. Усе, що знадобиться – це сир, яйця, цукор, борошно та ваніль. Здається, що нічого особливого, але іноді не вистачає сил та часу, щоб зробити цю страву ручної роботи, тому можна купити заморожені, а потім розігріти та насолоджуватися.

Переваги приготування сирників

Українські сирники мають не тільки приємний смак та аромат, але й корисні для Вашого організму.

  • Об’єднання простих інгредієнтів. Усі продукти: сир, борошно, яйця, цукор та дрібка солі – поєднують у смачну страву, хоча самі по собі вони не є апетитними. Вареники виготовляються на основі кисломолочного сиру і мають достатню кількість кальцію. Тому ця їжа корисна як для дітей, так і для дорослих.
  • Дієтична їжа. Не обов’язково вареники смажити, тому що їх можна приготувати на пару в духовці для досягнення максимального ефекту. Тому вони можуть стати частиною раціону будь-кого. Крім того, сирники можна включати як прийом їжі при захворюваннях нирок, серця, шлунка, кишківника тощо.
  • Гарне травлення. Сир – це такий продукт, який легко засвоюється нашим організмом. Нежирні продукти підвищують обмін речовин та полегшують травлення в організмі.
  • Корисні властивості. Звісно, сир найбільш корисний у своєму свіжому вигляді, але при правильному приготуванні сирники не менш корисні.

Як приготувати заморожені сирники?

Заморожені сирники можна розморозити в холодильнику. Для цього Вам необхідно їх перекласти з морозильної камери в холодильник на 8-12 годин, вони як раз розморозяться за ніч. Якщо ж Ви любитель гарячих, то можна покласти у мікрохвильову піч та ввімкнути режим «Розморожування».

Якщо Ви полюбляєте смажені сирники, то для цього Вам потрібно:

  1. Розігріти олію на сковороді.
  2. Коли пательня буде розігріта, то викласти на неї сирники.
  3. Смажити на середньому вогні з кожного боку до золотистої скоринки, десь по 5 хвилин.
  4. Уже готові сирник викласти на серветку, щоб ввібралася зайва олія.

Рекомендації: як правильно придбати заморожені вироби?

Варто звернути увагу на наступне:

  • Склад сирників. Продукт повинен містити у своєму складі лише натуральні інгредієнти, без штучних барвників, консервантів тощо.
  • Термін придатності. Обирайте заморожені сирники лише з довгим терміном зберігання, щоб мати змогу насолоджуватися стравою протягом тривалого часу. Тому що прострочений продукт свідчить про те, що він втратив свою якість і вже не є безпечним для вживання.
  • Швидке заморожування. Обирайте сирники саме такого типу заморозку, бо цей метод дозволить Вам зберігати напівфабрикати набагато довше без шкоди для смаку, користі для здоров’я та якості. Після приготування сирники смакують як і свіжоприготовані.