додому Новини Перший український форум якості освіти організували у стінах Західноукраїнського національного університету

Перший український форум якості освіти організували у стінах Західноукраїнського національного університету

554

Перший український форум якості освіти організували у стінах Західноукраїнського національного університету. Більше тисячі учасників: освітяни, народні депутати України, гаранти освітніх програм, представники профільних підрозділів та студенти долучилися до роботи форуму у змішаному режимі: онлайн та офлайн. Мета заходу: виявити ті проблеми, з якими стикається вища освіта України зараз, та знайти шляхи їх розв’язання, аби українські студенти мали максимально якісну вищу освіту й насамперед хотіли жити в Україні, тут навчатися і працювати.

Освітяни, народні депутати України, гаранти освітніх програм, представники профільних підрозділів та студенти зібрались у стінах ЗУНУ на першому українському форумі якості освіти.

Михайло Винницький, заступник Міністра освіти і науки України, коментує: “Ми намагаємось зараз формувати певну культуру якості в середині і в закладах. Щоб заклади самі були зацікавлені, щоб забезпечувати цю якість. Це внутрішні положення, культуру, взаємодію. Трансформація вищої освіти загалом, це трансформацію закладу вищої освіти в першу чергу”.

До роботи у форумі долучилось більше тисячі учасників й онлайн. Під час окремих панельних дискусій освітяни обговорили проблеми, з якими стикається освіта України зараз та шляхи їх розв’язання, аби українські студенти отримували максимально якісну вищу освіту.

Андрій Бутенко, голова Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти, каже: “Університет має дбати про своїх студентів, має дбати про своїх викладачів, він має запитувати у студентів, що тобі подобається, а що ні. І не просто, шоб поцікавитися, він повинен забезпечити реакцію. Якщо ці пари і лекції студентів не цікавлять, то чому і що зробити, щоб вони стали цікавими. Якщо викладачу не цікаво працювати в універі, то чому?”

Український форум якості освіти об’єднав Національне агентство із забезпечення якості вищої освіти, Міністерство освіти і науки України й освітні заклади країни.

https://www.youtube.com/watch?v=_IR5jUPqnyc