додому Новини Як прапор України став дороговказом у житті: історія донеччанки (фото)

Як прапор України став дороговказом у житті: історія донеччанки (фото)

982

Сьогодні на своїй сторінці у ФБ Олена поділилася світлиною і підписала: 24 серпня 2011 року, Донецьк. Цей прапорець я купила на День Незалежності і гордо возила на лобовому склі Донецьком три роки. Потім ховала… І повернула його на місце перед першим українським блок-постом, тікаючи з окупованого Донецька. Він і досі на своєму місці (змінивши три автівки))), він вигорів і поторочився, але я не хочу міняти його на новий, більший та яскравіший. Я хочу, щоб саме цей прапорець знову тріумфально повернувся в Донецьк. Не в бардачку, а на лобовому склі!

“Вітаю з Днем Державного Прапора України, друзі!” – ідеться у дописі. Олена зізнається – День Державного прапора для неї особливе свято. Вона має вже історичне фото, датоване 12 квітня 2014-го року з Донецька (сепаратисти тоді вже оголосили про створення ДНР), а близько 300 мешканців міста, згуртувавшись у соцмережах, долучились до загальноукраїнської ініціативи сформували “Ланцюг єдності”, тримаючи прапори України і синьо-жовті стрічки, та заспівали національний гімн. Крім цього донеччани вигукували «Донецьк – Україна!», «Україна не Росія», «Слава Україні!».

А ця світлина теж 2014 року з українським стягом з гори Говерла. Олена зізнається – їхали у Карпати, сподіваючись, що повернуться у звільнений Донецьк.

А ще Олена закохана в українську вишивку, має кілька власноруч вишитих вишиванок для себе і для сина, а у Тернополі має можливість освоїти мистецтво Борщівської вишивки, але про це ми розповімо в одному із наступних випусків.