додому суспільство 6800 грн. штрафу та анулювання ліцензії загрожує підприємцям за продаж алкоголю та...

6800 грн. штрафу та анулювання ліцензії загрожує підприємцям за продаж алкоголю та сигарет дітям

523

6800 гривень штрафу та анулювання ліцензії загрожує підприємцям за продаж алкоголю та тютюну неповнолітнім. Працівників торгівлі і розважальних закладів просять дотримуватися чинного законодавства та не продавати дітям спиртне та сигарети.

Впродовж січня-лютого на Тернопільщині анулювали 41 ліцензію на право здійснення роздрібної торгівлі алкогольними напоями. В тому числі чотири ліцензії анулювали за продаж алкоголю неповнолітнім.

– Також анульовано 54 ліцензії на право здійснення роздрібної торгівлі тютюновими виробами. Зокрема, за продаж цигарок неповнолітнім анульовано 4 ліцензії. Крім цього призупинено 8 ліцензій на право здійснення роздрібної торгівлі алкоголем та 6 – на право торгівлі в роздріб тютюновими виробами, – розповідає головний державний інспектор інформаційно-комунікаційного відділу ГУ Міндоходів в області Інеса Мендрунь.

В головному управлінні Міндоходів Тернопільщини нагадують про відповідальність за продаж алкоголю і тютюну неповнолітнім.

– Статтею 17 Закону України "Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольниих напоїв та тютюнових виробів" визначено відповідальність суб'єктів господарювання, які продають алкоголь чи тютюн особам, що не досягли 18-річного віку. До таких суб'єктів застосовуються фінансові санкції у вигляді штрафів у сумі 6800 гривень, – каже Інеса Мендрунь.

Крім штрафу в розмірі 6800 гривень підприємцям  загрожує й анулювання ліцензій.