додому Новини 3000 дол. за виїзд за кордон: у спортивному клубі Тернополя “допомагали” ухилянтам

3000 дол. за виїзд за кордон: у спортивному клубі Тернополя “допомагали” ухилянтам

680
У спортивному клубі Тернополя викрили чоловіків, які робили “липові” довідки для виїзду за кордон. Вартість такої довідки була – 3000 дол. 
 Організатору та двом учасникам угруповання повідомлено про підозру, одного вже відправлено до СІЗО.
Організував злочинну схему виїзду чоловіків призовного віку 27-річний приватний підприємець та залучив кількох місцевих мешканців.
За 3000 доларів США виготовляли необхідні довідки – ВЛК, МСЕК тощо, які давали можливість безперешкодно виїжджати за кордон. Замовлення надходили від на електронну адресу чоловіків, на яку вони і надсилали свої дані та копії документів. Через тиждень отримували повідомлення із зазначенням дати та місця видачі пакету документів.
«Липові» документи ухилянти отримували у так званому «бекофісі», що знаходився в одному зі спортивних клубів Тернополя. У клубі проводилися і всі розрахунки.
Тепер їх викрили та провели обшуки. Вилучили пусті та заповнені довідки й бланки, тимчасові посвідчення військовозобов’язаного, печатки, штампи, зокрема і їх відтиски, різних медзакладів та лікарів, комп’ютерну техніку, телефони, «чорнові» записи, зброю, два автомобілі.