додому надзвичайне 21 грудня цього року мешканці Землі стануть свідками великого параду планет

21 грудня цього року мешканці Землі стануть свідками великого параду планет

675

21 грудня цього року мешканці Землі стануть свідками великого параду планет. Насправді таке явище відбувається досить часто, кажуть вчені, але наступний парад знаменний тим, що окрім дев'яти планет з ними постане в ряд Сонце – і всі десять космічних тіл опиняться в центрі галактики. Чи є загроза у цьому для людей? Думки вчених розходяться. Дехто пов'язує великий парад планет з кінцем світу. Що ж насправді чекає на мешканців Землі 21 грудня доживем, побачим.

Все те, що відбувається у космосі, за деякий час відбивається на Землі, і безслідно зникнути не може, переконаний астролог Іван Круп'як. Великий парад планет, який очікують 21 грудня, став темою загального обговорення. Що ж цього дня відбуватиметься у Космосі і чи є загроза для людей? Насправді парад планет – явище періодичне, кажуть астрологи.

– То якась нарада космічна, тому що всі сідають ніби в один ряд і за один стіл, наскільки це відбудеться, як воно відбудеться, звичайно, різні є тлумачення, різні версії різних вчених. Що насторожує? Насторожує те, що парад відбудеться не тільки нашої Сонячної системи, а відбудеться всієї Галактики і сходиться на нуль. Цей нуль теж є загадковим, тому може бути якийсь збій, – пояснює астролог Іван Круп'як.

Чимало вчених стверджують, що парад планет призведе до знеструмлення Землі через сильне випромінювання від Юпітера, Марса, Сатурна і чорної діри. Проте воно буде не настільки потужним, аби завдати шкоди живим організмам.

– Ну так, якщо все виключиться, як кажуть піде на нуль, не буде струм передаватися по проводах, так, ми привикли до розкошів, ми привикли до всього і треба дивитися як будуть вести себе за пару днів брати старші, чи ми їх називаємо молодші, але Бог спочатку створив тваринний світ, а як вінець, доповнення цьому створив людину, то треба дивитися, бо тварини бачать паралельний світ швидше, ніж ми, – розказує Іван Круп'як.

Дехто із вчених та віщунів парад планет 21 грудня пов'язузує із кінцем світу. Ми вирішили запитати у священиків – що з цього приводу думає церква? Виявилось, цікавимось цим не перші. 

– Люди підходять, запитують як нам ставитися до цієї інформації і я відповідаю дуже просто, по-філософськи: варто все знати, але несерйозно сприймати, бо для нас, хотів би ще раз підкреслити, авторитетом є тільки слово Боже. Все, що тут написано – це для нас є авторитетом, а все інше, як правило, буває від людей і, як правило, буває від лукавого, – каже настоятель парафії Святого Івана Богослова /УГКЦ/ отець Іван Козій. 

Священики звертаються до людей, аби вони не довіряли різноманітній інформації, яка зараз з'являється на сторінках газет, на телебаченні та в Інтернеті. Адже коли саме буде кінець світу людям невідомо.

– Ми є християни і для нас є Святе Письмо – це є книги Нового Завіту, де Ісус Христос навчає нас про все і от дуже часто виглядає парадоксально, що християни вірять в всякі такі пророцтва, надумані пророцтва, хотів би ще раз це підкреслити, які абсолютно нічого ні з Біблією, ні з вірою в Господа Бога не мають, тому що Євангеліє каже, що ніхто не знає коли буде кінець світу – ні пророки, ні ангели, ні навіть Ісус Христос, а тільки Отець, що є на небі, розповідає отець Іван.

Про Великий парад планет, тернополяни, яких ми зустріли на вулицях міста, чули, як і про те, що це явище пов'язують з кінцем світу. Більшість з опитаних нами людей вірити в це не хочуть.

Перехожа: "Чула я, що можуть бути якісь катаклізми, має бути апокаліпсис, шось таке страшне. Але я оптимістка і думаю, що все буде нормально, все буде добре, але щось мусить бути, щоб змінилося хоч трошки, чи на краще, чи на гірше – не знаю".

Перехожий: "Якщо орієнтуватися по тому, що мені розказу моя дружина, що їй розказують її коліжанки, то принаймні на рівні розмов, шо там всі десь скуповуються, але щоб вони самі бігали, я того не бачив. Але ви не забувайте Біблію – кінець світу наступить тоді, коли ми будем собі спокійно мирно жити, когось любити, дітей родити, хрестили, а він бац і наступить, а не по якихось там календарях, людині то не дано і слава Богу".