додому Новини 2016 стане роком покращення туристичної інфраструктури, запевняють посадовці

2016 стане роком покращення туристичної інфраструктури, запевняють посадовці

700

vlcsnap-2016-01-15-14h41m35s2982016-й стане роком покращення туристичної інфраструктури, запевняють посадовці. В цьому році очікують значне фінансування туризму з фонду регіонального розвитку, сподіваються і на бюджети громад. Чиновники обіцяють взятися за дороги та туристичні об’єкти і не оминути увагою також придорожній сервіс – стоянки на дорогах та водних об’єктах.

– Деяка робота вже проведена, в програмі ми закладаємо кошти для того, щоб підтримувати створення цих стоянок і, звичайно, буде стояти питання передати їх на баланс якійсь конкретній громаді чи населеному пункту, бо маємо такий не дуже хороший досвід, коли створюються стоянки, і потім вони не мають господаря, вони знищуються, – розповідає заступник директора департаменту – начальник управління розвитку туристичної інфрастуктури ТОДА Назар Яворський.

Про те, що розвиток туризму – шлях до наповнення місцевих бюджетів, повинно розуміти і місцеве самоврядування, наголошує Назар Яворський.

– Всі об’єкти в туризмі, по великому рахунку, це є бізнес, це є гроші місцевих інвесторів. І тому для них треба створювати умови, відкривались нові ресторани, готелі, нові бази, аби створювались різні атракції довкола туристичних об’єктів, – каже Назар Яворський.