додому Новини 2013 рік став роком запровадження електронних сервісів у роботі Міністерства доходів і...

2013 рік став роком запровадження електронних сервісів у роботі Міністерства доходів і зборів України

584

2013 рік став роком запровадження електронних сервісів у роботі Міністерства доходів і зборів України як у митній, так і податковій сферах. З початку цього року у відділі реєстрації користувачів при головному управлінні  Міндоходів у Тернопільській області видали майже 25 тисяч цифрових підписів. Щомісяця за безкоштовними електронними ключами звертається близько півтори тисячі платників, це вдвічі більше, ніж минулоріч. Найбільше електронними ключами володіють володіють фізичні особи, майже 75%.

За одинадцять місяців цього року в області цифрові підписи отримали понад 15 тисяч мешканців Тернопільщини. З листопада цього року посилені сертифікати відкритих ключів від Міндоходів формують на два роки. Таку можливість Центр сертифікації ключів, який діє при Міндоходів, отримав після акредитації. Сформували нові технологічні сертифікати серверів, а це дало змогу продовжити термін дії цифрових підписів.

Ігор Вадзюк, начальник відділу реєстрації користувачів при ГУ Міндоходів у Тернопільській області управління (центру) сертифікації ключів ІДД Міндоходів: "Ключі електронного цифрового підпису  дають змогу звітувати не лише в режимі он-лайн не лише до органів Міндоходів, а й до органів державної статистики України, органів Пенсійного фонду України. Розвиток наявних та впровадження інноваційних  цифоровихсервісів для громадян та бізнесу є і залишається є пріоритетним для стретегічного плану розвитку Міністерства жоходів та зборів України. Користувачі єдиних та державних реєстрів теж можуть скористатись безкоштовними сетиифікатами відкритихключів".
 
Щоб отримати цифровий підпис необхідно звернутися до пунктів реєстрації користувачів центру. Нині в Україні функціонує 104 таких пункти, два з них на Тернопільщині. Отримати посилені сертифікати ключів електронного цифрового підпису можна у відділі реєстрації користувачів при головному управлінні Міндоходів у Тернопільській області управління (центру) сертифікації ключів за адресою: м. Тернопіль, вул. Білецька, 1, ліве крило, ЦОПП, 1-ий поверх, 122-ий кабінет. Телефон для довідок 23-53-61. Також ключі електронного підпису видають у Чорткові.