
Назар Голуб, журналіст телеканалу TV-4, коментує: “Попри те, що працюю журналістом, я ще і студент. В мене такого чіткого і правильного харчування за розкладом немає. Бо зранку я можу поїсти, якщо щось є готове, але часом мені просто ліньки готувати”.
Пообідати Назар може фастфудівськими смаколиками – багетами та хот-догами. Також він обирає страви швидкого приготування, які можна і з’їдаються за лічені хвилин. Та вже ближче до вечора – Назар може самостійно приготувати щось корисне.
Допоки Назар мріє про здорове харчування, наша шеф-редакторка відділу новин та інформації Анастасія Солтисяк втілює це в реальність. Настя здебільшого притримується повноцінного збалансованого харчування. У її раціоні серед обов`язкових продуктів – каша, м`ясо та овочі.
Анастасія Солтисяк, шеф-редакторка відділку новин та інформації телеканалу TV-4, ділиться: “Мої основні правила – це я обов`язково снідаю вранці, зазвичай це яйце, якісь овочі і хліб. На обід я також стараюся, щоб було м`ясо, каша, картопля, коренеплоди. Та овочі. Ну ввечері в мене як -коли. Тому що я в компанії зазвичай за столом, а воно хочеться більше і більше їсти”.
Та деколи швидкий ритм журналістської роботи також впливає і на правильність та періодичність харчування Насті.
Що таке тарілка здорового харчування та за яким принципом її формують, розповіла нам Олена Паламар – лікарка-епідеміологиня.
“Як ми бачимо, тарілка поділена наполовину, значить 1/2 займають овочі та фрукти. І наступна половина поділена між білками та вуглеводами. Бачимо хлібобулочні вироби, каші та 1/4 тарілки займають білки. Це м’ясопродукти, рибна продукція”.
Коли людина дотримується основних принципів здорового харчування, то вона покращує своє самопочуття, фізичну форму, а також уберігає себе від виникнення різних захворювань.
“Перший принцип – це різноманітність харчування, другий принцип – вже режимність харчування, і третій – це збалансованість харчування”, – додає лікарка.
Правила здорового харчування дотримуватися не так вже й складно, як здається. Просто треба усвідомити, що правильне харчування має стати частиною здорового способу життя, доброю звичкою, а не тимчасовою дієтою.