додому Новини 16 жовтня – Всесвітній день здорового харчування

16 жовтня – Всесвітній день здорового харчування

505
Хот-дог чи овочевий салат – яку б з цих страв ви обрали в цю хвилину? Якщо другий варіант, то вітаємо – ви у команді людей, які надають перевагу здоровому харчуванню. Якщо ви обрали фастфудівський смаколик, то після перегляду нашого наступного сюжету, у вас, сподіваємося, ваші гастрономічні вподобання зміняться. Адже саме сьогодні, 16 жовтня, відзначають Всесвітній день здорового харчування. Про те, чим снідають, обідають та вечеряють журналісти “Провінційних вістей, розкаже Тетяна Скиба.
Як це забути вчасно поїсти або ж взагалі це не зробити у стрімкому інформаційному темпі, добре знають журналісти телеканалу TV-4. Доволі часто доводиться їсти не за звичним графіком, як це роблять інші, нашому Назару Голубу.

Назар Голуб, журналіст телеканалу TV-4, коментує: “Попри те, що працюю журналістом, я ще і студент. В мене такого чіткого і правильного харчування за розкладом немає. Бо зранку я можу поїсти, якщо щось є готове, але часом мені просто ліньки готувати”.

Пообідати Назар може фастфудівськими смаколиками – багетами та хот-догами. Також він обирає страви швидкого приготування, які можна і з’їдаються за лічені хвилин. Та вже ближче до вечора – Назар може самостійно приготувати щось корисне.

Допоки Назар мріє про здорове харчування, наша шеф-редакторка відділу новин та інформації Анастасія Солтисяк втілює це в реальність. Настя здебільшого притримується повноцінного збалансованого харчування. У її раціоні серед обов`язкових продуктів – каша, м`ясо та овочі.

Анастасія Солтисяк, шеф-редакторка відділку новин та інформації телеканалу TV-4, ділиться: “Мої основні правила – це я обов`язково снідаю вранці, зазвичай це яйце, якісь овочі і хліб. На обід я також стараюся, щоб було м`ясо, каша, картопля, коренеплоди. Та овочі. Ну ввечері в мене як -коли. Тому що я в компанії зазвичай за столом, а воно хочеться більше і більше їсти”.

Та деколи швидкий ритм журналістської роботи також впливає і на правильність та періодичність харчування Насті.

Що таке тарілка здорового харчування та за яким принципом її формують, розповіла нам Олена Паламар – лікарка-епідеміологиня.

“Як ми бачимо, тарілка поділена наполовину, значить 1/2 займають овочі та фрукти. І наступна половина поділена між білками та вуглеводами. Бачимо хлібобулочні вироби, каші та 1/4 тарілки займають білки. Це м’ясопродукти, рибна продукція”.

Коли людина дотримується основних принципів здорового харчування, то вона покращує своє самопочуття, фізичну форму, а також уберігає себе від виникнення різних захворювань.

“Перший принцип – це різноманітність харчування, другий принцип – вже режимність харчування, і третій – це збалансованість харчування”, – додає лікарка.

Правила здорового харчування дотримуватися не так вже й складно, як здається. Просто треба усвідомити, що правильне харчування має стати частиною здорового способу життя, доброю звичкою, а не тимчасовою дієтою.