додому Новини Із вулиць міста можуть зникнути майже 70 незаконно встановлених МАФів

Із вулиць міста можуть зникнути майже 70 незаконно встановлених МАФів

1554

Із вулиць міста можуть зникнути майже 70 незаконно встановлених малих архітектурних споруд. Таке рішення прийняли на останній сесії міської ради. Сьогодні власникам МАФів надали термін у двадцять днів, аби самостійно прибрати кіоски.

З квітня цього року у Тернополі розпочала працювати схема щодо розміщення тимчасових споруд, або як їх звикли називати МАФів.

  • Були визначені ті Мафи, ті кіоски, які можуть бути в подальшому продовжувати автоматично договори сервітуту, використання земельних ділянок. А ті, які підпадали до категорії, яка була визначена на сесії, тобто знаходяться на газонах, тротуарах, поруч з навчальними закладами, на зупинках громадського транспорту, які заважають огляду вони були визначені як такі, що не можуть, не підлягають автоматичному поновленню, – каже міський голова Тернополя Сергій Надал.

Таких виявилося 95. Власники МАФів мали можливість подати звернення на сесію Тернопільської міської ради для продовження підприємницької діяльності на тому ж місці, або ж їм могли запропонувати нову ділянку. На останній сесії розглянули лише 9 таких звернень.

На сьогодні залишається ще 67 тимчасових споруд, власники яких проігрорували рішення міськради. Їх закликали у 20-денний термін прибрати МАфи, кіоски самостійно, або ж їх демонтують примусово.