додому Новини Цифровий паспорт громадянина України та закордонний паспорт вже доступні у додатку “Дія”

Цифровий паспорт громадянина України та закордонний паспорт вже доступні у додатку “Дія”

2455

Електронні паспорти в дії. Цифровий паспорт громадянина України та закордонний паспорт вже доступні у додатку “Дія”. Про це сьогодні під час онлайн презентації заявив Президент України Володимир Зеленський.

Цифровий паспорт – більш надійний, ніж паперовий та не менш надійний, ніж пластиковий. Щогодини мобільний застосунок Дія оновлює інформацію про документи в реєстрах, а кожні три хвилини формується унікальний QR-код, за яким з будь-якого смартфону, де встановлено Дію, можна перевірити паспорт. Щоправда, документи у додатку дійсні лише на території України. Закордонний паспорт надає такі самі права й можливості, як і національний. В умовах карантину цифрові паспорти можна використовувати як посвідчення особи. Крім того, використовуючи паспорт у межах країни можна буде подорожувати літаком чи поїздом, отримувати поштові послуги та проводити банківські операції.

Також, можна отримати послуги зв’язку, медичні та готельні послуги, входити в адмінбудівлі та отримувати державні послуги у ЦНАПах, на порталі «Дія» або для одержання коштів при поверненні товару.

До слова, на початку лютого Мінцифра презентувала “Дію” з доступом до цифрових водійського посвідчення та свідоцтва реєстрації авто.