додому Новини У Тернополі прийом дітей в заклад дошкільної освіти буде можливим за умови...

У Тернополі прийом дітей в заклад дошкільної освіти буде можливим за умови спеціальної довідки

2356

З 1 червня у Тернополі запрацюють заклади дошкільної освіти. Працівники дитсадків уже проходять тестування на коронавірус, а управління освіти та науки закуповує необхідні миючі, антисептичні, дезінфікуючі засоби, безконтактні термометри тощо.

Тим часом батькам дошкільнят теж необхідно потурбуватися про відвідування дитсадка їхньою дитиною у нових умовах. Адже прийом дітей в заклад дошкільної освіти з 1 червня буде можливим за умови наявності спеціальної довідки про відсутність медичних протипоказів, пояснюють у міськраді.

Її видаватимуть лікарі-педіатри, дільничні та сімейні лікарі. Також має бути відмітка про відсутність контакту з хворими на інфекційні хвороби, хворими на COVID-19, з підозрою на COVID-19, та з особами, які перебувають на самоізоляції.

Таку довідку видаватимуть батькам із 22 травня без огляду та відвідування дитиною медичного закладу. Проте для цього необхідно записатися на прийом до лікаря завчасно, прийти на визначену годину.

У документі обов’язково має бути зазначено: «Дозволено відвідувати дошкільний навчальний заклад». Дітей, які не мають профілактичних щеплень, в заклад дошкільної освіти прийматимуть тільки за рішенням комісії лікарів педіатричного відділення.