додому Новини Роботу тернопільського художника Дмитра Стецька експонують на столичній виставці

Роботу тернопільського художника Дмитра Стецька експонують на столичній виставці

618
Роботу Тернопільського митця представили на Всеукраїнському виставковому проєкті “У пошуках ідентичності”. Її відкрили 27 жовтняв Національному музеї Тараса Шевченка.
Виставка має на меті актуалізацію проблеми української національної ідентичності в сучасній візуальній культурі. В єдиному просторі експонують близько сотні творів мистецтва найвідоміших сучасних митців з материкової України та діаспори. На виставці також буде представлена робота тернопільського митця Дмитра Стецька.
“Сучасне мистецтво стало візуально непізнаваним. Тотальний наступ глобалізаційних процесів, їхнє безцеремонне втручання в культуру і мистецтво різних країн руйнує тканину мистецької творчості, позбавляючи її національної ідентичності. І українська культура – не вийняток. Тому прагнемо об’єднати активних українських митців з материкової України та діаспори, що розвивають українську художню традицію, не прив’язуючись при цьому тематично до національної історії, етнографії чи побуту”, — зазначила авторка та кураторка проєкту – Галина Новожененець.
У Києві виставка триватиме з 27 жовтня до 14 листопада.
Довідково. Проєкт “У пошуках ідентичності” започаткований ще у 2016 році задля загострення уваги суспільства на процесах національної самоідентифікації. Відтоді в його рамках відбулися три виставки. Експозиція в просторах Національного музею Тараса Шевченка стане IV підсумковим етапом проєкту.