додому Новини Після 1 травня охочі отримати субсидії мають надати документи

Після 1 травня охочі отримати субсидії мають надати документи

2789

Після 1 травня охочі отримати субсидії мають надати необхідні документи. Тернополянам у поштові скриньки надійшли два документи: заява на субсидію і декларація про доходи. Їх потрібно заповнити і після 1 травня надіслати поштою або віднести у ЖЕК, ОСББ чи управління соціальної політики. У міській раді рекомендують документи відносити особисто.

Багато сімей у Тернополі вже зараз подають документи на субсидії, кажуть в управлінні соціальної політики, але це зовсім не обов’язково. Документи потрібно приносити з 1 травня і з цього місяця буде нараховано субсидію. Тобто допомога призначається з місяця подання заяви.

– Якщо протягом певного періоду відбулася зміна тарифів на житлово-комунальні послуги, то субсидія призначається з часу зміни цих тарифів, але не більше трьох місяців. Тобто, якщо сім’я звернеться за призначенням субсидії в травні-червні цього року, то субсидія буде призначена, починаючи з 1 квітня, бо саме з 1 квітня підвищилися тарифи на житлово-комунальні послуги, – розповідає в.о. начальника управління соціальної політики Тернопільської міськради Володимир Сулима.

ЧИТАТИ ТАКОЖ:  Субсидію можна отримати, заповнивши лише два документи (приклад)

Розмір субсидії для усіх вираховують індивідуально. Виплачують допомогу тільки відповідно до норм соціального житла і норм споживання. Якщо ж площа вашої квартири більша, чи сім’я користується понад норму комунальними послугами, то за надлишок платить повну вартість.

Також тернополяни можуть самостійно розрахувати і зорієнтуватися, який розмір субсидії їм призначать. Створена спеціальна таблиця, де показано розмір обов’язкової плати за комунальні послуги.

Потрібно визначити середньомісячний дохід на одного члена сім’ї. Якщо за послуги ви платите більше, ніж зазначено в таблиці, то різницю вам компенсує держава у вигляді субсидії. Заповнені документи прийматимуть у всіх ЖЕКах Тернополя і в управлінні соціальної політики.

– Можна ці документи надіслати до нас поштою, але я б рекомендував мешканцям міста все ж таки здавати документи особисто, а не надсилати поштою. Виникають різні запитання і коли людина безпосередньо буде здавати ці документи, то ці незрозумілі запитання можна буде з’ясувати під час здачі цих документів, – каже Володимир Сулима.

Заповнити і принести потрібно лише ті докумен01 02 03 04 zzz001 zzz002 zzz003 zzz004 zzz005ти, які надійшли поштою. Виняток – квартири, які здаються в оренду. Тоді потрібно ще пред’явити договір оренди. Усю інформацію із заяви і декларації працівники соціального управління перевірятимуть. Для цього використають бази фіскальної служби і пенсійного фонду. Тому інформацію треба подавати достовірну, інакше – штраф, який вдвічі перевищує отриману субсидію.