додому АТО Планове завдання з мобілізації на Тернопільщині виконали поки що наполовину

Планове завдання з мобілізації на Тернопільщині виконали поки що наполовину

872

katynskyСьогодні 20-й день мобілізації. З Тернопільщини у черговий (вже четвертий) відбір до війська планували мобілізувати до 2,5 тисяч людей (точну цифру військові не озвучують). Планове завдання з мобілізації в області виконали поки що на 50% і це – значно менше, ніж у інших областях, кажуть у військовому комісаріаті. Самі ж військові, які нині б’ються з ворогом, додають – підмога їм дуже потрібна, але боягузів не потребують і відверто зневажають.

– По свому підрозділу – в нас на передовій 50% підрозділу. Хлопцям тяжко – це не то сказати, що тяжко. Якщо в розрахунку бойової машини має бути 5 чоловік, а є 3 чоловіка – це тоже. Але це діло, мобілізація – це діло кожного. Якщо він рахує, що він піде воювати тільки тоді, коли піде син Порошенка, чи там Яценюка, для прикладу – то хай сидить дальше, лежить на дивані, дивиться новості, як там вибухають склади в Донєцку, що в нас армія сильна, мене там не нада. І ті хлопці, які сидять в окопах, які сиділи на 31 блок-пості, яких не міняли 2 місяці, бо не було ким. Ми приїжджаєм додому на місяць. За останній рік я був три місяці вдома тільки. В мене тоже сім’я і двоє дітей, – розказує сержант ЗСУ, артилерист Андрій Поляруш.

Близько 20 тисяч мешканців області, які є військовозобов’язаними і яким писали повістки, мобілізації уникає, говорять у військовому комісаріаті. Їх подано в розшук. Мобілізаційний план (до 2,5 тисяч людей кличуть з Тернопільщини) за 20 днів мобілізації виконано на 50%.

– Хмельницька, безпосередньо, яка межує з Тернопільською областю, Вінницька, Черкаська – виконали планове завдання на 100% відповідно 1-2 лютого. Київська область, місто Київ, Житомирська область на сьогоднішній день виконали планове завдання на 95%. Рівненська область, яка межує, на півночі від нашої області – виконала планове завдання теж майже на 95%, – каже Тернопільський обласний військовий комісар Володимир Катинський.

Вкотре просять йти у військкомат – не чекаючи повістки.

– Я звертаюсь і надіюсь на те, що не всі у нас ховаються за спідницями своїх мам, дружин, не всі у нас ховаються за кордоном, і не всі ховаються в погребах чи в пивницях в своїх хатах, що є у нас ще патріоти, які спроможні піти і захистити Батьківщину. І той, хто вам розказує, що коли сюда прийдуть, тоді ми встанем на захист, вони і тоді не встануть!