додому Новини На Тернопільщині призовний план четвертої хвилі виконано поки що на 52%

На Тернопільщині призовний план четвертої хвилі виконано поки що на 52%

817

vlcsnap-2015-02-16-18h46m40s169Триває мобілізація. На Тернопільщині призовний план четвертої хвилі виконано поки що на 52%, точну кількість людей, яких необхідно мобілізувати – не називають. Як і раніше, кажуть у військкоматі – є готові служити, втім, поруч із тим, маса чоловіків, які служби уникають. Військові вкотре закликають людей поважати тих, хто сьогодні захищає Україну від ворога, й розуміти що ті, які воюють уже майже рік, потребують підміни та підмоги. Для цього й відбувається мобілізація.

– На сьогоднішній день загалом в області виконано планове завдання по першому етапу на 52%. Нижче нас тільки одна область, в Північному оперативному командуванні. Тому, надіюсь, що все ж таки патріотизм і відданість Батьківщині візьме верх над трусістю, зрадництвом, і все ж таки наша Тернопільщина, яку називають всі серцем Майдану, все ж таки відчує себе як основний орган в захисті Батьківщини, і все ж таки підніметься і встане на захист України, – говорить Тернопільський обласний військовий комісар Володимир Катинський.

– Ми повинні у першу чергу дати можливість відпочити тим, хто вже рік на передовій. Більше того, кожен з нас повинен пригадати військову справу, коли він служив в армії і якщо він не служив, значить він повинен отримувати навики і зараз є час підготовки. Це не означає, що він зразу піде на передову – ні. В цій геополітичній ситуації, що зараз в країні, коли ми маєм такого сусіда агресора, то при такому сусіді кожен з нас, чоловіків, повинен бути воїном і вчитись бути воїном захистити свою родину, – каже народний депутат України, учасник АТО, екс-командир міномету 128-ї бригади Олег Барна.

У військкоматі нагадують – тих, кого щойно мобілізували, не кидають у зону Антитерористичної операції.


– Всі ці люди відправлені в навчальні підрозділи. Я вже казав, у нас Старичі, далі Десна, Житомирщина і зараз відправляються на Рівненський навчальний центр для того, щоб проводили з ними підготовку. Я вже наголошував, що індивідуальна підготовка буде вестись до 25 діб і далі бойове злагодження підрозділу, в залежності від масштабу цього підрозділу від 15 і так само до 25 діб, – розповів Володимир Катинський.

– Всі пройдуть вдосконалення навиків військової і бойової підготовки, а хто не проходив армію, не служив, значить заново вивчать – раз. Всі будуть належним чином оснащені, озброєні, одіті, взуті. Якщо буде виникати якісь питання, будь ласка – контакти через рідних, через місцеві громадські організації, які займаються, волонтерів, повідомляти нас, тому що всякі є, ми знаєм, що ще тилові служби армії не належним чином почищені і ми будем це доопрацювати на такому рівні і заслуховувати на комітетах Верховної Ради, – каже Олег Барна.