додому Новини Літак із евакуйованими із Китаю людьми сів у київському аеропорті “Бориспіль”

Літак із евакуйованими із Китаю людьми сів у київському аеропорті “Бориспіль”

2179

Літак із евакуйованими із Китаю людьми приземлився у Києві. Його прийняв аеропорт “Бориспіль”. Сталось це близько 9.45 ранку.

Проте є інформація, що зупинку здійснили для дозаправки. Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на пресслужбу МВС. 

Після цього літак вилетить у Міжнародний аеропорт міста Харків. За доповідями екіпажу та медперсоналу супроводу всі на борту літака здорові та можуть продовжувати політ.

Відомо, що лайнер вилетів із Китаю о 00:30 20 лютого за місцевим часом. На борту літака авіакомпанії SkyUp перебували усі пасажири, які погодилися вилетіти в Україну.

Перед посадкою усі пасажири в обов’язковому порядку пройшли медико-санітарний контроль на предмет виявлення ознак захворювання на коронавірус COVID-19. Кількох осіб на борт не пустили.

По прильоту в Україну евакуйованих екіпаж та медичний персонал розмістять на 14-денну обсервацію. Це обов’язковий протиепідемічний захід. Проте який саме заклад обрали для цього – поки невідомо.

До слова, раніше МОЗ шукав місце для карантину у різних областях України. У списку був і санаторій “Медобори”, що на Тернопільщині. Люди виступили проти того, аби евакуйованих доставили сюди, їх рішення підтримала сесія селищної ради.

19 лютого На сесії Тернопільської облради прийняли звернення до керівництва України, щоб не приймати в області евакуйованих людей із Китаю.