додому Головні Кабмін планує продовжити карантин до 22 травня, проте послабить його

Кабмін планує продовжити карантин до 22 травня, проте послабить його

5355
Кабінет міністрів планує продовжити карантин до 22 травня. При цьому відбуватиметься моніторинг того, як розвиватиметься пандемія в світі та Україні. Адже невисокий рівень захворюваності зараз – результат раннього карантину та дотримання його українцями. Поряд із тим, Україна готується до послаблення карантинних обмежень з 11 травня. Про це йшла мова на відкритому позачерговому засіданні Уряду.
Уряд на позачерговому засіданні розглядає рішення щодо відкриття парків, скверів та зон відпочинку, об’єктів індустрії краси, оптової та роздрібної торгівлі в окремо розташованих приміщеннях. Щоправда запрацюють вони лише при дотриманні певних умов, які розроблені МОЗ, щодо дотримання притиепідемічних заходів.
Бізнес за тиждень повинен підготувати всі необхідні умови для безпечної роботи.
Проте до 11 травня в Уряді просять українців дотримуватися карантинних правил та обмежень. Адже якщо вийти з карантину передчасно, це може знівелювати усі його попередні досягнення.

Передчасне зняття карантину означає тисячі нових хворих та жертв, зазначив Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль. На початку травня, як і очікувалось, в Україні побільшало хворих, відбувається пік захворюваності, проте ситуація контрольована. Показники захворюваності наближаються до так званого помірного плато. Тож зараз головне не розслаблятися та не виходити з карантину передчасно.