додому Новини В Україні ціни на яблука опустилися до мінімального рівня за останні три...

В Україні ціни на яблука опустилися до мінімального рівня за останні три роки

525

В Україні до середини жовтня ціни на яблука опустилися до рівня 2018 року. Аналітики кажуть, що садівники опустили мінімальні ціни на всі сорти яблук. Про це пише EastFruit.

«На сьогодні ціни на якісне яблуко в Україні опустилися до мінімального рівня за останні три роки. При цьому попит на них навіть після зниження відпускних цін, як і раніше, відсутній», – йдеться в повідомленні.

За даними аналітиків, садівники опустили мінімальні ціни на всі сорти яблук до 5 грн/кг, що на третину дешевше, ніж на початку місяця. При цьому через відсутність попиту виробники вже задаються питанням, куди продавати яблука на початку зими.

Роздрібні мережі й гуртові компанії звели до мінімуму закупівлю яблук у місцевих фермерів, посилаючись на низький попит в роздробі. А переробні підприємства, які могли б «поглинути» надлишки врожаю, готові закуповувати яблука не дорожче 1,80-2,40 грн/кг.

«Фермери заявляють, що такий рівень цін не покриває навіть витрати на виробництво, а представники заводів знизують плечима, адже ситуація з попитом на яблучний концентрат у світі з кожним роком тільки ускладнюється», – відзначають аналітики.

Зараз відпускні ціни на яблука в Україні в середньому на 35% нижчі, аніж в середині жовтня торік.

Ця ціна є найнижчою за останні три роки. Нижчі ціни на яблука озвучувалися у 2018 році, коли в країні зібрали рекордний урожай цих фруктів.