додому Новини Війна на Сході України до нечуваних розмірів розвинула волонтерський рух

Війна на Сході України до нечуваних розмірів розвинула волонтерський рух

879

vlcsnap-2015-02-13-16h36m21s168Війна, яка вже майже рік палає на Сході, до нечуваних розмірів розвинула в Україні волонтерський рух. Українські волонтери, без перебільшення, одягають, годують, лікують та озброюють українську армію. А ще вони шукають зниклих безвісти, визволяють полонених, вивозять тіла загиблих та зустрічають біженців із зони проведення Антитерористичної операції.

У своїй більшості українські волонтери – це успішні люди: різні за віком, професією, віросповіданням, політичними симпатіями. Об”єднуючись та координуючи свої зусилля, без особливого розголосу наполегливо працюють за принципом “Все для фронту, все для перемоги”. Вони не чекають нагород та подяки, вони не покладаються на владу та державу, вони перконані, “якщо не вони, то ніхто”.

Волонтерська організація Станція “Харків” офіційно працює з червня минулого року. Сьогодні у її базі понад сорок тисяч осіб, які хоча б раз отримали допомогу. А загалом мова вже йде про сотні тисяч біженців, які шукають порятунку від війни на Харківщині. Медики, юристи, підприємці, вчителі, інженери, люди мистецтва, пенсіонери добровільно і самовіддано допомагають співгромадянам, які опинились у біді. Для харківських волонтерів Україна – єдина. Війна одна на всіх і біда одна на всіх.