додому Головні Відмовитись від хутра та вийти на акцію проти хутряних ферм тернополян закликають...

Відмовитись від хутра та вийти на акцію проти хутряних ферм тернополян закликають зоозахисники

1979

Відмовитись від носіння натурального хутра та заборонити в Україні діяльність хутрових ферм. Зоозахисники закликають українців вийти 24 лютого на антихутряну акцію. У Тернополі вона відбудеться на Театральному майдані.

Анастасія Стандрет хутра не носить. Такий вибір, каже тернополянка, зробила свідомо.

– Я думаю, що такий елемент хутряного стилю в мене був в дитинстві, коли мене вдягали, коли я була ще маленькою дівчинкою і не розуміла, що відбувається. Але коли ти вже свідомо розумієш, що ти робиш, то я думаю, що цього просто не може бути.

Як і Настя, від хутра відмовляються мешканці різних країн. У кількох європейських хутряне виробництво заборонили законодавчо. Ферми там зачиняють. Та натомість вони переносять свої потужності до країн зі слабкою законодавчою базою.

– Оці виробничі потужності мігрують до цих країн. І в нас також є тенденція того, що до України потсійно намагають потрапити на ринок фактично в селищні території хутрові ферми, – говорить зоозахисниця, представниця UAnimals у Тернополі Людмила Чеховська.

Діяльність хутрових ферм шкодить довкіллю та забруднює його, розповідає Людмила Чеховська. А із тваринами ще за їх життя поводяться негуманно. До прикладу, годують хімікатами, аби збілишити обсяг хутра. Це руйнує їх внутрішні органи та завдає страждань. Тож живуть звірята менше року, хоча в природі цей термін сягає десятиліття й більше.

 – Жорстокість на хутрових фермах просто вражає. Тому що їх утримують в абсолютно жорстоких умовах – підвішених клітках, гратчатоподібних, щоб екскременти втарин падали на землю. І ці гратки в прямому сенсі врізаються в лапки цій тварині. Кліточки дуже вузенькі, тварина часто не може там навіть поворухнутись нормально, – каже Людмила Чеховська.

А крім негуманного поводження виробники хутра ще й жорстоко умертвляють тварин. Зозахисники усієї України закликають українців відмовитись від натурального хутра, аби зменшити на нього попит.

Також активісти просять депутатів заборонити в Україні діяльність хутрових ферм.

Зоозахисники запрошують людей вийти на головні площі своїх міст на антихутряну акцію. У Тернополі вона пройде у неділю, 24 лютого та розпочнеться о 12 годині.