додому АТО Бійця Володимира Питака повезли на рідну Теребовлянщину (оновлено)

Бійця Володимира Питака повезли на рідну Теребовлянщину (оновлено)

899

vlcsnap-2015-01-30-18h25m16s23739-річного Героя Володимира Питака, який загинув у боях під  Дебальцевим, сьогодні повезли на рідну Теребовлянщину. Шляхом до села Дарахів, де жив полеглий захисник України, для прощальної молитви колона супроводжуючих зупинилася і в Тернополі.

Володимир Питак, у складний для України час, навесні 2014 року повернувся на Батьківщину після 10 років життя у США. За мобілізацією влітку потрапив у 128-у гірсько-піхотну бригаду, яка досі захищає Дебальцеве на Донеччині. 25 січня 39-річний Володимир Питак загинув. З Дніпропетровського моргу тіло Героя забрали теребовлянські волонтери, аби поховати його у рідному Дарахові на Теребовлянщині. Дорогою зупинилися у Тернополі, аби небайдужі змогли подякувати бійцю і помолитися за його душу.

– Ще були перед Новим роком в нього там в частині, все було добре, він такий добрий чоловік був з нашого села, та й шо я можу сказати. Герой він тай всьо, хлопці, – розказує волонтер Микола.

Волонтерка Любов додає:

– Мали якраз зараз їхати до нього, він на нас чекав, на свята ще телефонував до нас, вітав зо святами і чекав дуже. Там тяжко. Ну… (стримує сльози)

Співчуваємо близьким і рідним Володимира. Вічна пам’ять і слава Герою!