додому Новини Аферисти від імені керівника Тернопільщини надсилають листи про нібито збір грошей на...

Аферисти від імені керівника Тернопільщини надсилають листи про нібито збір грошей на ЗСУ

625

Нові шахрайські схеми. Аферисти від імені керівника Тернопільської обласної військової адміністрації та очільників державних структур надсилають листи про нібито збір грошей на ЗСУ. Надруковані вони на якісно підробленому документі з усіма вихідними даними та мокрою печаткою. Такі повідомлення отримало кілька представників бізнесу Тернопільщини. Більше про новий вид шахрайств – дивимось.

Такі листи отримали кілька представників бізнесу Тернопільщини. У документі, очільник області, нібито просить долучитися до збору грошей на ЗСУ. За це обіцяє усім підприємцям, які підтримують збір коштів, бонус – податкОву пільгу – зменшений податок на прибуток, пропорційний внесеній сумі у звітному періоді. Однак, таке повідомлення – схема шахраїв, яку ретельно продумали: у документі вказали вихідні дані та навіть використали мокру печатку. У листі також вписали розрахунковий рахунок для переказу коштів.

Дзвінки від імені голови ОВА – це ще один метод збору коштів, яким користуються аферисти. Бізнесменам телефонує нібито очільник краю і просить допомогти грошима для покупки тепловізора або іншої техніки для наших захисників.

Такі факти, правоохоронці фіксують по всій Україні, каже Олександр Богомол. Правоохоронцям вдалося вийти на слід зловмисників. Три групи шахраїв, причетних до цих правопорушень, уже затримали на території різних областей України. Очільник ОВА та керівник поліції краю закликають громадян бути уважними й не піддаватись на провокації. Пам’ятайте, коли влада організовує благодійні акції чи збір коштів, то анонсує про це відкрито або повідомляє при особистих зустрічах. У випадку, якщо ви отримуєте схожі листи чи дзвінки – повідомляйте на лінію “102”.