додому АТО У Тернопіль привезли тіло Олександра Орляка

У Тернопіль привезли тіло Олександра Орляка

1138

vlcsnap-2015-02-10-16h30m00s178Тернопільщина в жалобі. Сьогодні у Тернопіль привезли тіло 24-річного Олександра Орляка. Хлопець служив у 128 гірсько-піхотній бригаді. Загинув Олександр в районі Дебальцевого через поранення осколком гранати. Брат Сашка, тернопільський журналіст Андрій Орляк, у Фейсбуці написав: “Він знав, для чого є там і проти кого воює. Що командир гармати – було серйозною справою для нього. Особливо, коли Дебальцеве стало чи не головним плацдармом фронту. Він переймався за хлопців зі свого розрахунку, тож за увесь час побувати у відпустці не вдалося”. 10 – 11 лютого у Тернополі оголосили Днями жалоби. Висловлюємо співчуття родині. Вічна пам’ять Герою.

Тіло Героя Олександра Орляка сьогодні зустрічали сотні тернополян. Люди створили живий коридор і з квітами і свічками йшли пішки до будинку, де жив Сашко. Герой служив у 128 бригаді, загинув від поранення осколком гранати. Він переймався своїми побратимами і так не приїхав у відпустку. Брат Сашка, Андрій Орляк, у фейсбуці написав: “Тепер у тебе відпустка. Вона буде довгою і спокійною.” Біля будинку Героя священики відслужили панахиду.


Після прощання під будинком рідні відвезли тіло Сашка Орляка в Дім Печалі, що на вул. Микулинецькій. Там він буде усю ніч. А вже завтра, 11 лютого, тернополяни зможуть попрощатися з Сашком Орляком з 11 до 13 години в Архикатедральному Соборі. Там о 13 годині відбудеться Свята літургія, а о 14 розпочнеться чин похорону.

Потім пішки тернополяни нестимуть тіло Сашка на Микулинецький цвинтар, рухаючись від Катедри на вулиці: Руську, Острозького, Микулинецьку. Поховають Сашка Орляка біля бійців АТО на Микулинецькому цвинтарі. Співчуваємо рідним і близьким Сашка Орляка. Вічна пам’ять Герою.