додому Головні У Тернополі шукають організацію, яка б опікувалася безпритульними собаками

У Тернополі шукають організацію, яка б опікувалася безпритульними собаками

1393

У Тернополі шукають організацію, яка б опікувалася безпритульними собаками. Наразі триває процес прийому документації від організацій, охочих надавати ці послуги. Тендер буде тривати до 18 лютого, повідомили в Управлінні житлово-комунального господарства.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: Хатіко з Великого Глибочка очікує на повернення господаря

Щороку з міського бюджету Тернополя виділяються гроші на регулювання чисельності безпритульних тварин у місті, що включає їх вилов, стерилізацію та вакцинацію від сказу.

Після проходження стерилізації та щеплення такі тварини отримують розпізнавальну позначку – жовту кліпсу у вухо, яка допомагає їх ідентифікувати. Віднедавна у Тернополі шукають організацію, яка б опікувалася безпритульними тваринами.

– Цього року на дані види робіт передбачено кошти в сумі орієнтовно 1 мільйон 300 тисяч гривень, попереднього року було 1 мільйон 100 тисяч. Відповідно до діючого законодавства, на ці види робіт кожного року оголошується тендерна закупівля. Тобто, яка організація подає документи і, відповідно, виграє цей тендер, проводить роботи на дані види робіт, – розповідає головний спеціаліст відділу благоустрою та екології Управління житлово-комунального господарства благоустрою та екології Тернопільської міськради Оксана Ілліч.

Минулого року роботи з регулювання чисельності безпритульних тварин у Тернополі, за результатами відкритих торгів, виконувала організація «Зооцентр». Загалом за цей час вони стерилізували понад 300 безпритульних тварин. Тендер на пошук нової орзанізації оголосили ще в січні цього року.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: На Тернопільщині із безпритульними собаками борються за допомогою зброї

– Управлінням житлово-комунального господарства було оголошено тендер, проте лише одна організація подала документи. А відповідно до законодавства, обов’язкова вимога, щоб дві якісь організації брали участь в тендері. Тому тендер не відбувся і управлінням повторно оголошено тендер на ці види робіт. Розкриття, наскільки я знаю, має бути 18 лютого, – каже Оксана Ілліч.

Наразі приймають документацію від організацій, охочих надавати ці послуги. Після визначення переможця роботи з відлову та стерилізації безпритульних тварин у Тернополі продовжаться.

Зазначимо, що за останні роки випадки сказу серед вуличних тварин у Тернополі не зафіксували, а випадки укусу собаками чи їх агресивність, здебільшого, спровоковані людьми.

У випадку, якщо вас вкусив безпритульний собака, необхідно негайно промити рану струменем води з милом, після чого звернутися у травмпункт для отримання медичної допомоги та проходження курсу антирабічного лікування.