додому Головні У Тернополі розпочалися роботи з часткового демонтажу аварійного Гаївського мосту

У Тернополі розпочалися роботи з часткового демонтажу аварійного Гаївського мосту

2542

До уваги водіїв. У Тернополі розпочалися роботи з часткового демонтажу аварійного Гаївського мосту. На цій ділянці частково рух перекрили. Однак проїзд дозволили лише для легкових автомобілів. Тривалість часу виконання робіт невідомо, адже все залежатиме від фінансування. 

Гаївський міст, що на об’їзній Тернополя ще у 2016 році визнали аварійним. Та лише цього року комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій при Тернопільській міській раді виступили за перекриття руху транспорту на цій ділянці.

Відповідно, уже з початку цього місяця проїжджа частина перекрита на ремонт. Через міст рух відбувається однією смугою, якою можуть курсувати лише легкові автомобілі.

–  Впроваджена схема ОДР передбачає перекриття повністю правої аварійної сторони. Рух буде проводитися тільки по лівій стороні в двох напрямках. Ширина дозволяє. Буде обмежено рух великовагового транспорту, буде проходити тільки легкових транспорт. Для цього вчора облаштували кільце. Тому що зі сторони від центру, для того, аби забезпечити проїзд і заїзд на вулицю Гаївську, Гайову і погасити швидкість руху це для того і було впроваджене кільце, – каже начальник відділу технічного нагляду ТМР Олег Вітик.

Роботи з часткового демонтажу аварійного мосту відбуватимуться поетапно.

– В чому складність виконання цього виду робіт? В тому, що під низом проходить залізна дорога. І прекрасно ми розуміємо, що працювати під час руху поїздів неможливо. Тому підрядник замовляє виконання робіт в управління Львівської жалізної дороги. Йому надаються так звані вікна, коли не проходять маршрути поїздів. Під час оцих вікон він повинен проводити демонтаж балок, – каже Олег Вітик.

Для водіїв великогабаритних транспортних засобів нагадують, що об’їхати цю ділянку можна буде через Львівську трасу, а також вулицями Микулинецькою та Гайовою.