додому благоустрій У Тернополі на вулиці Оболоня завершують капітальний ремонт

У Тернополі на вулиці Оболоня завершують капітальний ремонт

910

vlcsnap-2015-05-18-15h33m24s109У Тернополі на вулиці Оболоня завершують капітальний ремонт. За сприятливої погоди рух автотранспорту на цій ділянці планують відкрити з 20 травня.

Минулого року на вулиці Оболоня поставили бордюрні камені, влаштували колодязі інженерних мереж, вмостили тротуари. Постелили також нижній вирівнюючий шар асфальту. Цього року ремонт Оболоня завершать, тут облаштують верхній шар асфальту, нанесуть розмітку та встановлять дорожні знаки.

– Сьогодні ми асфальтуємо основну дорогу без заїздів, завтра ще заїзди і післязавтра я думаю, що буде відкрита дорога, – розповідає головний інженер відділу технічного нагляду Тернопільської міськради Ярослав копча.

Минулого тижня під час сильної зливи підтопило дві ділянки поблизу вулиці Оболоня. Це відбулося через те, що дощову каналізацію частково замулило, кажуть в управлінні ЖКГ. Сьогодні, аби не допустити подібної ситуації, дали доручення комунальному підприємству “Тернопільміськшляхрембуд, очистити локальну каналізацію, яка приймає стічні води з прилеглих вулиць. Проте для повного вирішення проблеми потрібно капітально відремонтували ще дві вулиці – Юрчака і Тиху.

–  Управління ЖКГ, коли проектувало цю вулицю Оболоня, бачили цю справу і замовили проектну документацію на капітальний ремонт двох вулиць: Юрчака і Тихої. В тих проектах є облаштування повноційної водовивідної дощової каналізації. Якщо будуть виділені гроші на проведення капітального ремонту цих двох вулиць, то ці питання, я думаю, нам вдасться вирішити повністю, – каже заступник начальника ЖКГ, благоустрою та екології Тернопільської міськради Андрій Дроздовський.

За сприятливої погоди рух автотранспорту на вулиці Оболоня відкриють з 20 травня.