додому Новини Тріскучі морози передбачають метеорологи на Тернопільщині

Тріскучі морози передбачають метеорологи на Тернопільщині

2733

Тріскучі морози передбачають метеорологи до кінця тижня на Тернопільщині. Упродовж доби вночі стовпчики термометрів знижуватимуться до 14 градусів морозу. Як повідомили в обласному гідрометеоцентрі, до 12 січня Тернопільщина перебуватиме під впливом антициклону.

На найближчі кілька днів тернополянам слід одягатися тепліше – синоптики передбачають тріскучі морози до -14. Тернопільщина перебуватиме під впливом антициклону. Відтак прогнозують опади, а на дорогах – ожеледицю.

– Впродовж найближчих п’яти днів область перебуватиме в нестійкій повітряній масі атлантичного походження, проходитимуть атмосферні фронти від циклонів і тому випадатимуть опади. Переважатиме хмарна погода, на дорогах зберігатиметься ожеледиця, – розповідає синоптик сектору метеорологічних прогнозів Тернопільського обласного гідрометцентру Василина Пошелюзна.

Найбільші морози очікують 11 січня, повідомили в гідрометцентрі. Для прикладу, стовпчики термометрів вночі опустяться до -14 градусів морозу. Вдень – до -10. Холоднеча протримається лише кілька днів. Далі температура повітря поступово підвищуватиметься.

За народними прикметами, якщо січень сухий, морозяний, то буде сухе спекотне літо. Одягайтесь тепліше і нехай погода не впливає на ваш настрій.